Покроковий рецепт приготування пісних котлет з кальмарів
Страви з кальмарів необхідні для тих, хто хоче зберегти фігуру у відмінній формі. Після котлет ви не відчуєте тяжкості в шлунку, до того ж відкриєте для себе дуже смачний і корисний рецепт.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій: 8.
Склад:
- Кальмар очищений – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Батон – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сухарі панірувальні – 200-300 гр.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
1. Очищаємо цибулю та моркву, промиваємо теплою водою. Витираємо паперовим рушником, щоб прибрати зайву рідину. Дрібно нарізаємо цибулю і крупно подрібнюємо моркву на тертці. Включаємо плиту і ставимо сковороду на конфорку. Наливаємо масло і розігріваємо пару хвилин. Потім засипаємо цибулю і підсмажити до м’якості. Додаємо до цибулі подрібнену моркву. Пасеруємо.
2. Беремо батон і відрізаємо шматочок середньої товщини. У глибоку миску наливаємо воду і поміщаємо туди шматок. Перед тим, як додавати його до решти інгредієнтів, добре віджимаємо.
3. Далі беремо картоплю. Видаляємо шкірку і промиваємо бульбу. Нарізаємо на шматочки невеликого розміру.
4. Очищених кальмарів промиваємо й обсушуємо. Подрібнюємо на шматки середнього розміру.
5. Всі підготовлені продукти перекручуємо у фарш за допомогою м’ясорубки, щоб вийшла єдина маса.
6. Знімаємо з лушпиння часнику і подрібнюємо зубчики допомогою землянки Додаємо часникову кашку в фарш, солимо і перчимо. Перемішуємо і відбиваємо м’ясо.
7. Накриваємо ємність з фаршем плівкою або рушником. Залишаємо на 10 хвилин в прохолодному місці.
8. Включаємо плиту за 5 хвилин до початку смаження котлет і розігріваємо її. Ставимо сковороду з маслом на конфорку. Починаємо формувати заготовки для котлет.
9. Обвалюємо котлети в заздалегідь підготовленій паніровці. Викладаємо їх на розігріту сковороду з маслом і смажимо до утворення хрусткої скоринки з обох сторін. Заливаємо котлети водою і накриваємо кришкою. Тушкуємо 5 хвилин до повної готовності.
Приємного апетиту!