Котлети з щуки – це одні з найбільш смачних рибних котлет, які тільки можна приготувати в домашніх умовах. Для соковитості, в цю страву багато додають вершкове масло або маленькі брусочки сала, таким чином, рибне блюдо виходить неймовірно ніжним і ідеально поєднується з найрізноманітнішими неважкими гарнірами.
Рибні котлети з щуки на сковороді
Лише раз, приготувавши такі ніжні всередині і хрусткі зовні котлетки, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову. Бо як філе щуки, приготоване таким чином, сподобається навіть дітям, які не особливо люблять рибу.
Інгредієнти на
10 порц.
- Щука філе 1 кг
- Батон нарізний 5 шматочків.
- Сухарі панірувальні 150 гр.
- Молоко коров’яче 100 мл
- Масло рослинне 5 ст. л.
- Яйце куряче 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Приправи за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати ну дуже смачні котлети з щуки? Готування починаємо з перекрутки рибного філе та очищеного лука через саму дрібну решітку м’ясорубки.
- У посуді з високими бортиками замочуємо скибочки батона в молоці.
- До щуки додаємо злегка віджатий батон і вбиваємо яйця.
- Присаливаем фарш, додаємо спеції і ретельно перемішуємо.
- Формуємо невеликі котлети і обвалюємо кожну заготовку в панірувальних сухарях. За бажанням, в середину кожної котлети можна покласти начинку зі шматочка сала, часнику або зелені.
- У сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо запаніровані котлетки і смажимо з двох боків до утворення золотистої скоринки. Приємного апетиту!
Дуже смачні котлети з щуки з салом
Немає нічого простіше і смачніше, ніж ніжні і неймовірно соковиті котлети з щуки з додаванням сала. Таке блюдо чудово підходить для різноманітності звичного сімейного раціону або для подачі до святкового столу.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Щука – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сало – 50 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- томатна Паста – 3 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Щуку потрошимо, відрізаємо голову, хвіст і плавники, відокремлюємо філе від кісток.
Крок 2. Шматочки м’якоті перекладаємо в чашу блендера, додаємо яйце, сало і трохи солі.
Крок 3. Гарненько перебиваємо компоненти до отримання однорідної консистенції.
Крок 4. Руками, змоченими у воді, формуємо котлети і обвалюємо кожну в борошні з усіх сторін.
Крок 5. У сковорідці розігріваємо дві столові ложки рослинної олії і смажимо заготівки з двох боків до утворення апетитною скоринки.
Крок 6. Не гаючи часу, готуємо підливку: цибулю і моркву довільно очищаємо від лушпиння і шкірки, промиваємо проточною водою і подрібнюємо, обсмажуємо до м’якості. Додаємо томатну пасту і заливаємо невеликою кількістю води. Присипаємо спеціями і даємо покипіти пару хвилин.
Крок 7. Переливаємо овочевий соус до рум’яним котлет і тушкуємо все разом протягом 10-12 хвилин.
Крок 8. Соковиті рибні котлетки подаємо до столу, щедро додавши підливку. Приємного апетиту!
Соковиті котлети з щуки без сала
Для приготування дуже ніжних і соковитих котлет з щучого філе, не обов’язково включати в список інгредієнтів такі жирні продукти, як сало чи масло. Замінити їх можна безпроблемно, розмоченим у молоці білим хлібом і пасерованою цибулею.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Щука – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Хліб білий – 2-3 скибочки.
- Молоко – 50 мл
- Цибуля зелена – 2-4 пера.
- Масло рослинне – 3-4 ст. л.
- Перець запашний мелений – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і дрібно рубаємо, обсмажуємо до прозорості на невеликій кількості олії.
Крок 2. Кілька скибочок білого хліба замочуємо в злегка підігрітому молоці.
Крок 3. Філе риби перебиваємо до однорідності в блендері і з’єднуємо з обсмаженою ріпчастою цибулею і дрібно нашаткованою зеленою цибулею, віджатим від молока батоном, сіллю і перцем.
Крок 4. Ретельно перемішуємо фарш і даємо настоятися протягом 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
Крок 5. На добре розігріту сковороду з олією викладаємо сформовані заготовки з щуки невеликого розміру.
Крок 6. Смажимо котлети з кожного боку до утворення рум’яної і апетитною скоринки. Приємного апетиту!
Як запекти рибні котлети з щуки в духовці?
Ніжний смак котлет з щучого філе з хрусткою скоринкою – це неймовірно смачне і ароматне блюдо, яке напевно оцінять навіть ті, хто не любить рибу. А процес готування настільки простий і швидкий, що впорається навіть недосвідчений кулінар!
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Щука – 1 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з оброблення тушки: відокремлюємо філе від кісток, ретельно промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників. Після, подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера.
Крок 2. До отриманого фаршу додаємо одне яйце, сметану, перець і сіль за смаком, ретельно перемішуємо і злегка відбиваємо.Крок 3. Вологими руками формуємо котлети середнього розміру і обвалюємо з усіх сторін в манці.
Крок 4. Викладаємо заготовки на деко, попередньо вистелену листом пергаментного паперу. Запікаємо 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 5. Після закінчення часу, перевертаємо рибні котлети і запікаємо ще близько 15 хвилин при тій же температурі.
Крок 6. Гаряче страву подаємо до столу з холодною сметаною і улюбленою зеленню. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт котлет з щуки з манкою
При обвалюванні рибних котлет в манній крупі, страва виходить неймовірно ніжним всередині і хрустким зовні. Завдяки паніровці, весь натуральний сік ніби запечатується в кожній котлеткам, завдяки чому, страва має неймовірний смак і аромат.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-5.
Склад:
- Щука – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Олія соняшникова 50 мл
- Цибуля (великий) – 1 шт.
- Манка – 2 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Щучу тушку очищаємо від нутрощів, відрізаємо хвіст і голову, а з ніжного філе видаляємо хребет і реберні кістки. Отриману м’якоть дрібно нарізаємо, очищений цибулю подрібнюємо кубиками.
Крок 2. У глибокій тарілці об’єднуємо рибний фарш, цибулю і вбиваємо одне яйце.
Крок 3. Також в основу котлет підсипаємо манку, сіль і чорний перець, додаємо майонез.
Крок 4. Гарненько перемішуємо компоненти і залишаємо настоюватися приблизно на 30 хвилин.
Крок 5. У сковороді розігріваємо рослинне масло і столовою ложкою викладаємо фарш, формуючи котлети.
Крок 6. Обсмажуємо з одного боку до рум’яності, після перевертаємо і доводимо до готовності під кришкою. Приємного апетиту!
Дієтичні котлети з щуки на пару
Що може бути краще, коли страва не тільки неймовірно смачне, але ще і дуже багате фосфором, вітамінами, корисними мікро – і макроелементами? Все це прекрасно описує страва з рибного філе – котлети, приготовлені на пару з щуки.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Фарш з щуки – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Манка – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. В рибний фарш додаємо трохи манки, солі і перцю, вбиваємо яйце.
Крок 2. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо маленькими кубиками.Крок 3. Пересипаємо цибульні шматочки до фаршу і ретельно розмішуємо, прибираємо в сторону на 10 хвилин для того, щоб крупа набухла.
Крок 4. Після закінчення часу, ліпимо котлети і перекладаємо їх на решітку мультиварки для готування на пару.
Крок 5. У чашу наливаємо воду і включаємо режим «На пару», готуємо 40 хвилин.
Крок 6. Після звукового сигналу запікаємо котлети в духовці протягом 10-15 хвилин при 180 градусах, для того, щоб страва підрум’янилося. До столу подаємо з овочами, приготованими аналогічно. Приємного апетиту!
Ніжні котлети з щуки з цибулею і морквою
Ніжне рибне філе, перекручене з додаванням пікантного цибулі і моркви – все це про неймовірно смачні котлети з щуки, які кожен може з легкістю приготувати на власній кухні.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Щука – 1 кг
- Сало – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Батон – 2 скибочки.
- Молоко – 150 мл
- Борошно – 70 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розбираємо щуку, відокремлюючи філе від тушки.
Крок 2. Дві скибочки білого хліба замочуємо в 150 мілілітрах молока.
Крок 3. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо кубиком.
Крок 4. Очищену моркву натираємо на тертці (можна використовувати заморожену).Крок 5. Пасеруємо На рослинній олії овочі до м’якості, знімаємо з вогню і залишаємо на тарілці остигати.
Крок 6. З щучого філе виймаємо кісточки і ріжемо невеликими шматочками.
Крок 7. Довільно подрібнюємо сало.
Крок 8. Прокручуємо рибу разом з обсмаженими овочами і салом через м’ясорубку. В отриману масу додаємо яйце, додаємо злегка віджатий хліб, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем – ретельно перемішуємо.
Крок 9. Вологими руками формуємо котлети і обвалюємо в борошні з усіх сторін.
Крок 10. Обсмажуємо котлети на олії з одного боку на помірному вогні до утворення скоринки, потім перевертаємо і під кришкою на мінімальному вогні доводимо до готовності.
Крок 11. Рум’яні котлети подаємо до столу з молодим відварною картоплею і свіжими овочами. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування котлет з щуки з сиром
чи Знаєте ви, що якщо в рибний фарш додати трохи сиру будь-якої жирності, то котлети вийдуть в кілька разів соковитіше і ніжніше? Додавання молочного продукту в котлети, надає страві приголомшливий смак і аромат.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Щука – 700 гр.
- Сир – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 2-3 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу ретельно промиваємо під струменем води, потрошимо і відокремлюємо філе від кісток.Крок 2. Перекладаємо щучу м’якоть в чашу стаціонарного блендера.
Крок 3. Додаємо сир, додаємо одне яйце і приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Крок 4. Перебиваємо компоненти до однорідної консистенції.
Крок 5. Ліпимо котлети однакового розміру і паніруємо в сухарях.Крок 6. Обсмажуємо заготовки на розігрітій олії протягом 7-10 хвилин з кожного боку.
Крок 7. Рум’яні відльоти подаємо до столу в гарячому вигляді і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Смачні котлети з щуки з вершковим маслом
Приготуємо ніжні дієтичне котлетки на пару з корисного і багатого фосфором і вітамінами щучого фаршу. Таке блюдо можна давати навіть маленьким дітям і тим, хто дотримується правильного харчування і стежить за своєю фігурою.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Філе щуки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Булка біла – 1 шт.
- Молоко – 100-150 мл
- Масло вершкове – 25-50 гр.
- Сухарі панірувальні – 3-4 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний молоти – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рибне філе ретельно обполіскуємо водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників і двічі прокручуємо через м’ясорубку, для того, щоб напевно роздрібнити самі маленькі кісточки. В отриманий фарш додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю, зелень, сіль і перець за смаком.
Крок 2. Білу булку замочуємо в молоці на 10 хвилин, а потім злегка віджимаємо і перекладаємо до фаршу – гарненько розмішуємо всі компоненти для рівномірного розподілу спецій і ліпимо котлети.Крок 3. Заготовки з усіх боків обвалюємо в невеликій кількості панірувальних сухарів (можна замінити борошном або манкою).
Крок 4. Викладаємо котлети на решітку пароварки і готуємо протягом 15 хвилин.
Крок 5. Після закінчення часу, розкладаємо котлетки по порційних тарілках і зверху кладемо невеликі слайсы вершкового масла для більш насиченого аромату і смаку, посипаємо зеленню. Приємного апетиту!
Як приготувати котлети з щуки з сиром?
Самі смачні рибні котлети, звичайно ж, готуються з щуки, а для того, щоб якось розбавити насичений рибний смак, пропонується начинити кожну порціонну котлету, шматочком вершкового масла із зеленню і обваляти в паніровку з сиром. Пальчики оближеш!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 10 шт.
Інгредієнти:
- Філе щуки – 550-600 гр.
- Сухарі панірувальні – 1,5 склянки
- Кріп – 1 пучок.
- Цибуля ріпчаста – 80-90 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Пластівці вівсяні – 50-60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Шматочок розм’якшеного вершкового масла змішуємо з половиною пучка дрібно нарубаної зелені і за допомогою харчової плівки, формуємо тонкий рулетик. Заготівлю відправляємо на 15-20 хвилин в морозильну камеру охолоджуватися.
Крок 2. Щуч’є філе пропускаємо через м’ясорубку з додаванням ріпчастої цибулі і вівсяних пластівців. В отриману масу додаємо одне яйце, приправляємо сіллю і приправами, які вам подобаються – інтенсивно вимішуємо фарш протягом 2-3 хвилин.
Крок 3. Вологими руками формуємо невеликі круглі котлети, викладаємо на пергамент і прибираємо в холодильник для охолодження.
Крок 4. Не гаючи часу, готуємо розбирання: у глибокій піалі змішуємо залишки подрібненого кропу, натертий сир і сухарі – розмішуємо. В іншій мисці збиваємо два яйця.
Крок 5. Охолоджені рибні заготовки злегка придавлюємо до поверхні, формуючи коржі, в центр кладемо по шматочку «зеленого» масла.
Крок 6. Щільно защипуємо краю котлетки таким чином, щоб начинка була надійно захована».
Крок 7. Обвалюємо заготовку в сухий паніровці з зеленню і сиром.
Крок 8. Далі занурюємо котлету в яєчну суміш і знову повертаємо в суху панірування.
Крок 9. У сковорідці з товстим дном, протягом декількох хвилин, розжарюємо вершкове масло і викладаємо напівфабрикати. Смажимо близько 3-4 хвилин з одного боку і потім перевертаємо. Приємного апетиту!