Котлети з щуки з салом – 5 ну дуже смачних і соковитих рецептів з покроковими фото

Соковиті рибні котлети з щуки з салом в духовці

Котлети, приготовлені в духовці вважаються більш дієтичними, так як вони не обсмажуються на олії. А крім знайомства з рецептом приготування котлет, ви навчитеся легко самостійно обробляти щуку!

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порції: 7.

Склад:

  • Щука (фарш) – 1,5 кг
  • Батон – 300 гр.
  • Сало свиняче – 300 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.
  • Масло рослинне – 20 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Паприка – за бажанням
  • сушена Зелень – за бажанням

Процес приготування:

1. Першочерговим навик для рибних котлет – це оброблення самої риби. Не бійтеся, в цьому немає нічого складного. Головне знати деякі секрети. Перед обробленням рибу слід добре промити і видалити з неї луску. Після цього ми не відрізаємо голову, хвіст і плавники, а робимо акуратний надріз в області за зябрами (дивіться фото).

2. І плавно починаємо рухатися далі, відчуваючи при цьому упор в хребет (для оброблення риби подібним чином потрібен хороший, гострий ніж).

3. Таким чином, дійшовши до хвоста, ми отримаємо акуратний шматок філе щуки на шкірі.

4. Прибираємо нутрощі з черева. Перевернувши рибу, повторюємо маніпуляцію від надрізу над зябрами до отримання другого шматка філе.

5. З одержаних філе видаляємо кров’яні згустки, які розташовуються під хребтом і перевіряємо, щоб філе не залишилося великих кісток.

6. Акуратно відокремлюємо філе від шкіри. Для того, щоб шкіра відокремлювалася легше, радять потримати шматок філе під проточною гарячою водою. Після цього нехитрого процесу, шкіра риби стає більш податливою.

7. Замочуємо шматки батона в молоці. Багато господинь вважають за краще використовувати черствий батон і навіть спеціально його підсушують.

8. Філе щуки, свинне сало і цибулю пропускаємо через м’ясорубку з дрібною насадкою, так фарш вийде однорідний.

9. В отриманий фарш відправляємо батон, попередньо розім’явши його. Вбиваємо яйце. Солимо за смаком, а також при бажанні додаємо паприку і сушену зелень.

10. Фарш ретельно перемішуємо і даємо йому постояти хвилин 5-10. В цей час розігріваємо духовку до 180°С.

11. Тепер ліпимо з фаршу котлети, обвалюємо кожну в панірувальних сухарях і кладемо у змащену олією форму. Укладені в форму котлети відправляємо на середній рівень духовки і запікаємо близько 40 хвилин. Якщо ви хочете, щоб котлети добре підрум’янилися приблизно через 30 хвилин їх можна перевернути і відправити назад в духовку ще на 10 хвилин.

12. Ось такі красиві і апетитні котлети з щуки з салом вийдуть у вас. Приємного апетиту!