Покроковий рецепт приготування котлет з щуки з салом і манкою
Манна крупа відмінно удосконалює рибні котлети. Вона робить їх однорідними, з чим зазвичай не справляється замочений в молоці хліб або батон, а так само абсорбує всю зайву вологу, допомагаючи котлет зберігати ідеальну форму.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 35мин.
Порції: 5.
Склад:
- Щука – 1 кг
- Сало – 30 гр.
- Крупа манна – 3 ст. л.
- Сало – 30 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Відокремлюємо філе щуки. Для цього ретельно промиваємо тушку риби. Відрізаємо голову, хвіст і видаляємо всі нутрощі, а так само прозору плівку, яка знаходиться у хребта риби. Знімаємо шкіру, прибираємо всі кістки. Якщо залишаться тільки маленькі кісточки, то не переживайте, після того як філе буде пропущене через м’ясорубку, від них не залишиться й сліду.
2. Очищаємо цибулю, промиваємо його і нарізаємо великими шматками.
3. Через м’ясорубку спочатку пропускаємо виключно філе щуки. При цьому використовуємо насадку з дрібними отворами. Після того як філе буде пропущено перший раз через м’ясорубку, раджу розібрати її і промити. Після цього, ще раз пропустити через м’ясорубку рибний фарш, але вже з додаванням цибулі і сала.
4. Додаємо в отриманий фарш яйце, манну крупу, так само солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо до однорідної маси і залишаємо на 15 хвилин. За цей час манна крупа набухне і вбере в себе зайву вологу, що дозволить сформувати ідеальні котлети.
5. Відправляємо на добре розігріту сковороду з рослинним маслом сформовані котлети і обсмажуємо з двох боків до красивої рум’яної скоринки. Котлети відмінно тримають форму і не пристають до сковороді.
6. Знявши котлети зі сковороди їх відразу можна подавати до столу. Вони ідеально поєднуються зі свіжими овочами і соусами для риби.
Приємного апетиту!