Котлети з щуки з салом – 5 ну дуже смачних і соковитих рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування котлет з щуки з салом і манкою

Манна крупа відмінно удосконалює рибні котлети. Вона робить їх однорідними, з чим зазвичай не справляється замочений в молоці хліб або батон, а так само абсорбує всю зайву вологу, допомагаючи котлет зберігати ідеальну форму.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 35мин.

Порції: 5.

Склад:

  • Щука – 1 кг
  • Сало – 30 гр.
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Сало – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Відокремлюємо філе щуки. Для цього ретельно промиваємо тушку риби. Відрізаємо голову, хвіст і видаляємо всі нутрощі, а так само прозору плівку, яка знаходиться у хребта риби. Знімаємо шкіру, прибираємо всі кістки. Якщо залишаться тільки маленькі кісточки, то не переживайте, після того як філе буде пропущене через м’ясорубку, від них не залишиться й сліду.

2. Очищаємо цибулю, промиваємо його і нарізаємо великими шматками.

3. Через м’ясорубку спочатку пропускаємо виключно філе щуки. При цьому використовуємо насадку з дрібними отворами. Після того як філе буде пропущено перший раз через м’ясорубку, раджу розібрати її і промити. Після цього, ще раз пропустити через м’ясорубку рибний фарш, але вже з додаванням цибулі і сала.

4. Додаємо в отриманий фарш яйце, манну крупу, так само солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо до однорідної маси і залишаємо на 15 хвилин. За цей час манна крупа набухне і вбере в себе зайву вологу, що дозволить сформувати ідеальні котлети.

5. Відправляємо на добре розігріту сковороду з рослинним маслом сформовані котлети і обсмажуємо з двох боків до красивої рум’яної скоринки. Котлети відмінно тримають форму і не пристають до сковороді.

6. Знявши котлети зі сковороди їх відразу можна подавати до столу. Вони ідеально поєднуються зі свіжими овочами і соусами для риби.

Приємного апетиту!