Котлети зі свинячої печінки – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Пишні котлети зі свинячої печінки в духовці

Печінкові котлети в духовці дієтичне блюдо, яке припаде до смаку не тільки прихильників правильного харчування, але і справжнім гурманам.

Час приготування: 1 год 15 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Печінка свиняча – 600 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крупа манна – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана – 20 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування пергаменту

Процес приготування:

1. Насамперед, оглядаємо печінку. Видаляємо плівку і вирізаємо всі прожилки, щоб їх гіркоту не зіпсувала смак котлет. Після того, як прибрано все зайве, печінку ретельно промиваємо під проточною водою, промокаємо для видалення вологи паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматками (розмір визначайте під свою м’ясорубку).

2. Шматки печінки пропускаємо через м’ясорубку. Для цього використовуємо насадку з крупною сіткою.

3. Очищаємо цибулю, промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками. Можна подрібнити цибулю разом з печінкою в м’ясорубці, але подрібнений маленькими кубиками, він дозволить зробити фарш менш водянистим.

4. Подрібнену цибулю додаємо у фарш, додаємо куряче яйце і всипаємо манну крупу. За смаком додаємо сіль і перець чорний мелений. Перемішуємо інгредієнти до однорідної маси і залишає мінімум на 30 хвилин. За цей час манна крупа вбере зайву вологу і печінкові котлети будуть відмінно тримати форму.

5. В цей час розігріваємо духовку до 180°С, деко застеляємо пергаментом і змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Якщо ви використовуєте силіконовий або антипригарний килимок, то змащувати його поверхню олією немає необхідності. Готову печінкову масу викладаємо на деко з допомогою ложки, формуємо акуратні овальні котлети. Залишаємо між котлетами зазори по 1,5-2 см. Це необхідно, щоб котлети не злиплися один з одним. Деко з котлетами поміщаємо на середній рівень розігрітій духовки і випікаємо близько 15 хвилин. За цей час на котлетах утворюється рум’яна кірочка. Дістаємо деко, змащуємо поверхню котлет сметаною і відправляємо запікатися ще на 5 хвилин.

6. Корисні і ситні котлети готові. Відмінним гарніром для них буде картопляне пюре і гречана каша.

Приємного апетиту!