Печінкові котлети через м’ясорубку з цибулею
Для соковитості і більш яскравого смаку в печінкові котлети зазвичай додають цибулю. У цьому ж рецепті буде використовуватися досить велика кількість часнику, що додасть додаткової пікантності нашим котлет.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Печінка свиняча – 800 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Борошно – 100 гр.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Процес приготування будь-якого страви починається з вибору і покупки основного інгредієнта. У нашому випадку – це свиняча печінка. Якісна свиняча печінка повинна трохи блищати і мати насичений колір. Якщо печінка світла, слизька і має кислуватий запах, то вона вже зіпсована. Перед приготуванням її слід промити і промокнути паперовими рушниками. Видалити плівку і згустки крові. Для того, щоб плівку було легше зняти, печінка радять трохи підморозити, прибравши на 15-20 хвилин в морозильну камеру. Підготовлену печінку нарізати на шматки. Ріпчасту цибулю очистити, промити і нарізати на великі шматки. Зубчики часнику очистити від лушпиння і промити.
2. Шматки печінки, цибулі і зубчики часнику подрібніть через м’ясорубку з використанням насадки з дрібною решіткою.
3. У ємність з подрібненої печінкою та овочами вбийте яйця. За смаком додайте сіль і перець чорний мелений, а також просіяне пшеничне борошно. Ретельно все перемішайте до однорідності і залиште при кімнатній температурі на півгодини.
4. Коли фарш для печінкових котлет настоїться, розігрійте на сковороді олію. Використовуючи ложку, викладіть котлети на поверхню сковороди.
5. Котлети обсмажуйте в достатній кількості олії з двох боків до рум’яної скоринки.
6. Прості в приготуванні і дуже смачні котлети готові. Вони відмінно поєднуються з будь-якими гарнірами.
Приємного апетиту!