Котлети зі свинячої печінки – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Печінкові котлети через м’ясорубку з цибулею

Для соковитості і більш яскравого смаку в печінкові котлети зазвичай додають цибулю. У цьому ж рецепті буде використовуватися досить велика кількість часнику, що додасть додаткової пікантності нашим котлет.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Печінка свиняча – 800 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Борошно – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Процес приготування будь-якого страви починається з вибору і покупки основного інгредієнта. У нашому випадку – це свиняча печінка. Якісна свиняча печінка повинна трохи блищати і мати насичений колір. Якщо печінка світла, слизька і має кислуватий запах, то вона вже зіпсована. Перед приготуванням її слід промити і промокнути паперовими рушниками. Видалити плівку і згустки крові. Для того, щоб плівку було легше зняти, печінка радять трохи підморозити, прибравши на 15-20 хвилин в морозильну камеру. Підготовлену печінку нарізати на шматки. Ріпчасту цибулю очистити, промити і нарізати на великі шматки. Зубчики часнику очистити від лушпиння і промити.

2. Шматки печінки, цибулі і зубчики часнику подрібніть через м’ясорубку з використанням насадки з дрібною решіткою.

3. У ємність з подрібненої печінкою та овочами вбийте яйця. За смаком додайте сіль і перець чорний мелений, а також просіяне пшеничне борошно. Ретельно все перемішайте до однорідності і залиште при кімнатній температурі на півгодини.

4. Коли фарш для печінкових котлет настоїться, розігрійте на сковороді олію. Використовуючи ложку, викладіть котлети на поверхню сковороди.

5. Котлети обсмажуйте в достатній кількості олії з двох боків до рум’яної скоринки.

6. Прості в приготуванні і дуже смачні котлети готові. Вони відмінно поєднуються з будь-якими гарнірами.

Приємного апетиту!