Крабовий салат з рисом та цибулею
Крабовий салат з рисом і цибулею готується, як класичний, з тих же інгредієнтів, тільки до нього додається цибуля, яка надає особливий смак. У цьому рецепті рис відваримо з куркумою, цибулю обсмажимо та доповнимо салат невеликою кількістю тертого сиру. Заправимо салат сумішшю майонезу зі сметаною та гірчицею.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Рис круглий – 40 гр.
- Крабові палички – 200 грн.
- Яйце – 3 шт.
- Консервована кукурудза – 150 грн.
- Цибуля – 1 шт.
- Олія вершкове – 15 гр.
- Петрушка – 1 пучок невеликий.
- Сир пармезан – 30 грн.
- Майонез – 30 грн.
- Сметана – 30 грн.
- Гірчиця їдальня – 1 ч.л.
- Куркума – 1 год.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Круглий рис добре промити. Потім відварити у воді в пропорції до рису 2:1, з додаванням куркуми протягом 10 хвилин. Потім вогонь вимкнути, рис прикрити рушником та залишити ще на 10 хвилин. Остиглий рис перекласти в салатницю.
Краб 2. Крабові палички звільнити від упаковки, дрібно нарізати та перекласти до рису.
Крок 3. Яйця відварити круто, остудити в крижаній воді, очистити від шкаралупи, відокремити жовтки та залишити для декору. Білки дрібно нарізати або подрібнити на тертці і перекласти до салату.
Крок 4. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, обсмажити до м’якості на вершковому маслі, остудити та перекласти до салату. Додати до цих інгредієнтів дрібно нарізану петрушку та подрібнений на тертці сир пармезан.
Крок 5. Насипати до салату консервовану кукурудзу і покласти майонез зі сметаною та гірчицею.
Крок 6. Посипати салат на свій смак сіллю з чорним перцем і перемішати.
Крок 7. Приготовлений крабовий салат з рисом і цибулею компактно укласти в кільце, прикрашати подрібненим жовтком, зернами кукурудзи, листочками петрушки і подати до столу. Смачного!