Паста Фетучіні з креветками у вершковому соусі
Фетучіні – одна з найвідоміших і популярних італійських паст. На її основі готують безліч італійських страв, що складаються з самих макаронів і різноманітних соусів. Найбільше до неї підходять саме вершкові соуси. Паста і морепродукти – одні з головних продуктів італійської дієти.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Паста фетучіні – 400-500 гр.
- Креветки – 500 гр.
- Часник – 3-4 зубчики
- Масло оливкова – 2-3 ст. л.
- Вершки – 2 склянки
- Вино біле сухе – ¼ склянки
- Чебрець – 1 ч. л.
- Майоран – 1 ч. л.
- Перець кайенский мелений – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
- Пармезан – 100 гр.
Процес приготування:
1. Підготуйте креветки. Можете використовувати ті, що вам подобаються більше за смаком і розміром, зовсім не обов’язково брати королівські. У магазинах вони найчастіше продаються варено-мороженими. Тому просто розморозьте їх, залишивши при кімнатній температурі. Не вдавайтеся до використання гарячої води або мікрохвильовки, щоб молюск не втратив свій смак. Обробіть їх, відокремивши голову і панцир. При наявності стравоходу вийміть його з допомогою зубочистки.
2. Зубчики часнику злегка притисніть поверхнею ножа. Очистіть їх від лушпиння. Сполосніть часник під проточною водою. Дуже дрібно нарубаєте овоч.
3. На середній тертці натріть пармезан. Він знадобиться майже в самому кінці готування. Тому перекладіть його в мисочку і накрийте харчової плівкою. Залиште в бік.
4. Приготуйте пасту фетучіні. У каструлю налийте холодну воду і поставте на великий вогонь. Доведіть до кипіння. Киплячу воду підсолити. Це важливо зробити саме на цьому етапі, так як з’являється хімічна реакція робить макарони більш пружними. В цей же час додайте трохи оливкового масла, яке на 90% гарантує вам те, що паста не злипнеться. Помістіть в каструлю з киплячою водою фетучіні і зменшіть вогонь. Акуратно перемішайте вироби дерев’яною паличкою, щоб вивести зайвий крохмаль. Варіть протягом часу, зазначеного на пачці, до стану аль-денте. Зазвичай це займає більше 5-7 хвилин. Відкиньте зварені макарони на друшляк і дайте стекти рідини. Промивати не потрібно!
5. Поставте на середній вогонь сковороду, змащену залишилися оливковою олією. У розігріту посуд перекладіть подрібнений часник і пасеруйте його 1-2 хвилини. Влийте біле вино і готуйте ще хвилину, щоб випарувати алкоголь. Додайте вершки, не використовуйте занадто жирні, 20% цілком достатньо. Посоліть, додайте спеції. Зменшіть вогонь до мінімального і готуйте соус протягом 3-5 хвилин, до загусання. Періодично помішуйте.
6. Викладіть в сковороду підготовлені креветки і тушкуйте ще 4 хвилини. Молюски за цей час повинні пройнятися вершковим смаком.
7. Переступайте через це до сервіровці відразу ж по готовності, поки соус не охолов і не став надто густим. На велику тарілку викладіть порцію пасти. Зверху полийте вершковим соусом з креветками. Посипте тертим пармезаном і прикрасити подрібненою свіжою зеленню.
Приємного апетиту!