Кукурудзяна каша в мультиварці з родзинками
Кукурудзяна крупа недостатньо вивчена багатьма господинями: вони просто не знають, що з неї можна приготувати і смачними чи вийдуть страви. Запевняємо, каша з кукурудзяної крупи володіє божественним смаком, особливо в тандемі з родзинками або фруктами.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Крупа кукурудзяна – 2/3 склянки
- Молоко – 2 склянки
- Вода очищена – 1 склянка
- Курага – 70 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Масло вершкове – 1,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Родзинки і курагу радимо вимочити в теплій воді із содою, щоб позбутися від шкідливих речовин і сміття. Даємо сухофруктам постояти 15 хвилин.
2. Відміряємо потрібну нам кількість крупи з допомогою мірної склянки і висипаємо отриману масу в миску з глибоким дном. Промиваємо інгредієнт деяку кількість разів, зливаючи воду в раковину.
3. Закладаємо інгредієнти в каструлю. Спочатку вливаємо молоко і очищену воду, а потім всипаємо в рідину кукурудзяну крупу. Зливаємо воду з содою в раковину і ретельно вимиваємо сухофрукти. Додаємо родзинки і курагу (її можна порізати на дрібні шматочки) в чашу. Додаємо трохи цукру і солі, а потім злегка перемішуємо масу.
4. Включаємо режим «Каша». Час може налаштуватися автоматично. Якщо ні, то ставимо відмітку на «60 хвилин». У процесі приготування кашу немає необхідності помішувати.
5. Готову кашу перемішуємо прямо в чашу мультиварки і даємо їй постояти 5-7 хвилин під закритою кришкою. Ділимо ласощі на порції і подаємо до столу з шматочком вершкового масла.
Приємного апетиту!