Кукурудзяна каша в мультиварці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Кукурудзяна каша в мультиварці з родзинками

Кукурудзяна крупа недостатньо вивчена багатьма господинями: вони просто не знають, що з неї можна приготувати і смачними чи вийдуть страви. Запевняємо, каша з кукурудзяної крупи володіє божественним смаком, особливо в тандемі з родзинками або фруктами.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Крупа кукурудзяна – 2/3 склянки
  • Молоко – 2 склянки
  • Вода очищена – 1 склянка
  • Курага – 70 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Масло вершкове – 1,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Родзинки і курагу радимо вимочити в теплій воді із содою, щоб позбутися від шкідливих речовин і сміття. Даємо сухофруктам постояти 15 хвилин.

2. Відміряємо потрібну нам кількість крупи з допомогою мірної склянки і висипаємо отриману масу в миску з глибоким дном. Промиваємо інгредієнт деяку кількість разів, зливаючи воду в раковину.

3. Закладаємо інгредієнти в каструлю. Спочатку вливаємо молоко і очищену воду, а потім всипаємо в рідину кукурудзяну крупу. Зливаємо воду з содою в раковину і ретельно вимиваємо сухофрукти. Додаємо родзинки і курагу (її можна порізати на дрібні шматочки) в чашу. Додаємо трохи цукру і солі, а потім злегка перемішуємо масу.

4. Включаємо режим «Каша». Час може налаштуватися автоматично. Якщо ні, то ставимо відмітку на «60 хвилин». У процесі приготування кашу немає необхідності помішувати.

5. Готову кашу перемішуємо прямо в чашу мультиварки і даємо їй постояти 5-7 хвилин під закритою кришкою. Ділимо ласощі на порції і подаємо до столу з шматочком вершкового масла.

Приємного апетиту!