Додайте в домашнє меню нотки азіатської кухні. Приготуйте соковиту і пікантну курку в соусі теріякі. Яскраве блюдо відмінно різноманітить як святковий стіл, так і звичайний сімейний обід. Частування порадує ароматом і оригінальним смаком. Беріть на замітку 8 кулінарних ідей з покроковим описом.
Курка ВОК з овочами в соусі теріякі на сковороді
Яскраву курку ВОК з овочами можна приготувати на домашній кухні в сковороді. Особливу пікантність блюду додасть насичений соус теріякі. Оцініть рецепт для обіду або вечері на дві персони.
Інгредієнти на
2 порц.
- Локшина удон 200 гр.
- Куряче філе 200 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський ½ шт.
- Соус Теріякі 3 ст. л.
- Петрушка за смаком
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль за смаком
- Кунжут за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати курку в соусі теріякі в домашніх умовах? Тонкими півкільцями розбираємо цибуля, морква – невеликою соломкою. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі в сковороді ” вок ” чи звичайної.
- Далі додаємо дрібні кубики курячого філе і тонко порізаний болгарський перець. Смажимо вміст на великому вогні до готовності м’яса.
- Локшину варимо в підсоленій воді з лавровим листком і петрушкою за смаком. Після відкидаємо продукт на друшляк.
- Викладаємо готову локшину в піджарку на сковороді. Поливаємо вміст соусом терияке, розмішуємо і тримаємо на плиті ще 1-2 хвилини.
- Готову курку ВОК з овочами і соусом можна обсипати кунжутом, а після розкласти по тарілках і подавати до столу.
Соковита курка з локшиною удон в соусі теріякі
Апетитне блюдо з насиченим смаком – курка в соусі теріякі з локшиною удон. Приготувати ситне частування самостійно зовсім не складно. Порадуйте себе і близьких яскравим домашнім обідом.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Локшина удон – 200 гр.
- Філе куряче – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Соус теріякі – 4 ст. л.
- Кунжут – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Куряче філе розрізаємо на невеликі шматки. Додаємо до м’яса подрібнені зубчики часнику і половину соусу теріякі. Розмішуємо і маринуємо 30 хвилин.
2. Перекладаємо курку в соусі на сковороду. Смажимо до легкого рум’янцю і додаємо сюди брусочки моркви.
3. Окремо відварюємо локшину удон до готовності, після відкидаємо на друшляк.
4. Розмішуємо локшину з соусом, що залишився, а після приєднуємо продукт до курки з морквою.
5. Ділимо готову страву на порції, доповнюємо кунжутом і подаємо до столу. Пригощайтеся!
Як запекти куряче філе в соусі теріякі в духовці?
Щоб куряче філе вийшло ще більш соковитим і м’яким, приготуйте його в ароматному соусі теріякі. Оцініть швидкий і смачний рецепт з використанням духовки. Використовуйте його для домашніх обідом і вечерь.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- куряче Філе – 0,5 кг
- Часник – 2 зубчики.
- соєвий Соус 150 мл
- Оцет яблучний – 60 мл
- Крохмаль – 1 ч. л.
- Імбир сухий – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе ретельно промиваємо під водою. Занадто великі шматки можна розрізати.
2. У каструлю вливаємо соєвий соус, оцет, крохмаль, імбир, мелений перець і подрібнені зубчики часнику. Ставимо посуд з вмістом на вогонь.
3. Нагріваємо масу і розмішуємо її. Вона повинна загуснути і потемніти.
4. Шматочки курячого філе розкладаємо по формі для випікання. Відразу ж заливаємо продукт готовим соусом. Випікаємо блюдо близько 30 хвилин в духовці, розігрітій до 180-200 градусів.
5. Рум’яні курячі філе в соусі посипаємо кунжутом і подаємо до столу. Готово!
Простий і смачний рецепт фунчозы з куркою в соусі теріякі
Апетитне домашнє блюдо в корейському стилі можна приготувати з фунчозы і курки. Продукти чудово доповнить яскравий за смаком соус теріякі. Порадуйте своїх близьких оригінальним частуванням.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Фунчоза – 200 гр.
- Філе куряче – 350 гр.
- Соус теріякі – 120 мл
- Часник – 2 зубчики.
- Кунжут – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
2. Обсмажуємо м’ясо на помірному вогні разом з подрібненим часником до зміни кольору.
3. В цей час підготуємо фунчозу. Її варто залити крутим окропом на 5 хвилин, потім відкинути на друшляк і при необхідності розрізати.
4. Повертаємося до курки. Посипаємо її сіллю і перцем і обливаємо соусом теріякі. Продовжуємо тушкувати ще 2-3 хвилини.
5. Викладаємо до ароматної курці фунчозу. Розмішуємо блюдо, готуємо ще 5 хвилин, посипаємо кунжутом за смаком і знімаємо з плити.
6. Яскрава і поживна фунчоза з куркою теріякі готова. Діліть частування на порції і подавайте до столу!
Дуже смачна куряча грудка в соєвому соусі теріякі з кунжутом
Набридли класичні маринади для курки? Спробуйте цікавий варіант, навіяний азіатською кухнею. Ніжне філе чудово доповнить яскравий соус теріякі і кунжутне насіння. Використовуйте рецепт для ваших обідів і вечерь.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
- Соус теріякі – 150 мл
- Часник – 2 зубчики.
- Кунжут – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Куряче філе промиваємо, нарізаємо на невеликі і рівні за розміром шматки, потім відправляємо їх в глибоку миску. Сюди ж додаємо подрібнені зубчики часнику.
2. Заливаємо м’ясний продукт соусом теріякі. Розмішуємо заготівлю і залишаємо маринуватися мінімум на 30 хвилин.
3. В розпечену сковороду вливаємо олію і мариновану в соусі курку.
4. Смажимо страву до готовності близько 7-10 хвилин і в кінці додаємо чайну ложку кунжуту.
5. Ароматна і соковита курка теріякі готова. Ділите її на порції і ставте на стіл разом з гарніром.
Покроковий рецепт приготування курки з рисом в соусі теріякі
Поживна рішення для швидкого домашнього обіду – рис з куркою в соусі теріякі. Натхненні азіатської кухонь страва порадує соковитим смаком і яскравим ароматом. Порадуйте своїх близьких.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Філе куряче – 200 гр.
- Рис – 1 склянка
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Соус теріякі – 150 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе промиваємо і дрібно нарізаємо. Розмішуємо м’ясо в соусі теріякі і занурюємо в вок або іншу зручну посуд.
2. Обсмажуємо продукт в соусі без олії до повної готовності.
3. Подрібнюємо два види цибулі і половинку болгарського перцю. Занурюємо овочі в загальну масу. Продовжуємо тушкувати ще 5 хвилин і вимикаємо.
4. У каструлі з підсоленою водою відварюємо рис. Він повинен вийти розсипчастим.
5. Курку в соусі розподіляємо по тарілках. Рис викладаємо з допомогою сервіровки кільця. Прикрашаємо блюдо зеленою цибулею і подаємо до столу.
Соковита і ніжна курка з грибами в соусі теріякі
Соус теріякі відмінно поєднується з багатьма продуктами. Пропонуємо приготувати разом з ним курку і гриби. Поживне частування підійде для швидкого обіду, оцініть оригінальний домашній рецепт.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 1
Склад:
- Філе куряче – 50 гр.
- Гриби печериці – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – ¼ шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Крохмаль – 1 ч. л.
- Соус теріякі – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо печериці і очищаємо їх від бруду. Потім розділяємо продукт на четвертинки.
2. Куряче філе ріжемо невеликими шматочками. За смаком обсипаємо їх сіллю і меленим перцем. Після обвалюємо м’ясо в крохмалі.
3. Нарізаємо цибулю і обсмажуємо його разом з шматочками грибів в невеликій кількості рослинного масла.
4. Додаємо до продуктів курку. Поливаємо вміст соусом теріякі і смажимо до повної готовності 5-10 хвилин.
5. Яскраве страва з курки та грибів готово. Доповнюйте його рисом і пригощайтеся!
Гречана локшина соба з куркою в соусі теріякі
Тонка гречана локшина стане відмінним доповненням для пікантної курки теріякі. Приготуйте поживне і смачне блюдо для вашого обіду або вечері. Беріть на замітку цікавий рецепт.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Соба – 200 гр.
- Філе куряче – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Соус теріякі – 2 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Цукор коричневий – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Куряче філе нарізаємо невеликою соломкою.
2. Обсмажуємо м’ясо на олії до рум’янцю і додаємо до нього дрібно потерту моркву.
3. Далі додаємо подрібнену цибулю і болгарський перець. Тушкуємо до м’якості вмісту.
4. Відварюємо До готовності собу, після чого відкидаємо на друшляк.
5. З’єднуємо соєвий соус теріякі, крохмаль і коричневий цукор. Збиваємо продукти віночком до однорідності.
6. З’єднуємо гречану локшину з піджаркою. Заливаємо масу приготованим соусом, розмішуємо, обсмажуємо дві хвилини і подаємо до столу.