Курка з баклажанами – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Овочеве рагу з куркою, баклажанами і кабачками в духовці

Овочеве рагу з куркою, баклажанами і кабачками в духовці виходить неймовірно соковитим і апетитним. Таке частування можна подавати до обіду, вечері або в якості поживного перекусу. Обов’язково беріть кулінарну ідею на замітку, щоб урізноманітнити звичне меню.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Баклажани – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Кабачок – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розповідаємо, як приготувати овочеве рагу з куркою, баклажанами і кабачками в духовці. Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 2. Обсмажуємо шматочки курки до рум’янцю на рослинному маслі. Солимо за смаком.

Крок 3. Ріжемо невеликими кубиками болгарський перець.

Крок 4. Очищаємо картоплю і ріжемо на невеликі кубики.

Крок 5. Півкільцями розбираємо ріпчасту цибулю.

Крок 6. Ріжемо Тонкими пластинками зубчики часнику.

Крок 7. Дрібно нарізаємо баклажан і кабачок.

Крок 8. Промиваємо помідор і також дрібно ріжемо його.

Крок 9. У форму для запікання кладемо курячі шматочки і цибулю.

Крок 10. Викладаємо сюди картоплю і часник. Солимо за смаком.

Крок 11. Далі йдуть кабачки і баклажани.

Крок 12. Доповнюємо кубиками солодкого перцю і помідорів.

Крок 13. Закриваємо блюдо кришкою або фольгою. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години.

Крок 14. Дістаємо форму з духовки.

Крок 15. Овочеве рагу з куркою, баклажанами і кабачками в духовці готово. Подавайте до столу!