Курка з баклажанами на сковороді
Курка з баклажанами на сковороді – це цікаве і неймовірно смачне частування для вашого обіду або вечері. Таке блюдо нікого не залишить байдужим, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування: 1 годину 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Баклажани середні – 2 шт.
- Грудка куряча – 0,5 шт.
- Крохмаль – 5 ст. л.
- Мірін – 5 ст. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Майонез – 2 ст. л.
- Паста місо – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Щоб приготувати курку з баклажанами на сковороді, насамперед замаринуем птицю. Невеликі шматочки грудки вимішуємо в суміші з ложки соєвого соусу, двох ложок міріна, однієї ложки крохмалю, солі і меленого перцю. Залишаємо на 1 годину.
Крок 2. Обвалюємо мариновану курку в останньому крохмалі.
Крок 3. Далі курячі шматочки обсмажуємо до золотавої скоринки у великій кількості рослинного масла.
Крок 4. Баклажани нарізаємо кружечками і обсмажуємо до рум’янцю на рослинній олії з обох сторін.
Крок 5. Готуємо ще один соус. Вимішуємо пасту місо, майонез, цукор, ложку соєвого соусу, три ложки міріна, кунжут і червоний мелений перець.
Крок 6. Курку відправляємо в сковороду до баклажанів.
Крок 7. Поливаємо вміст соусом. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою на повільному вогні 15 хвилин.
Крок 8. Курка з баклажанами на сковороді готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу з рисом або іншими гарнірами за смаком.