Курка з баклажанами – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Курка з баклажанами на сковороді

Курка з баклажанами на сковороді – це цікаве і неймовірно смачне частування для вашого обіду або вечері. Таке блюдо нікого не залишить байдужим, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажани середні – 2 шт.
  • Грудка куряча – 0,5 шт.
  • Крохмаль – 5 ст. л.
  • Мірін – 5 ст. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Паста місо – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати курку з баклажанами на сковороді, насамперед замаринуем птицю. Невеликі шматочки грудки вимішуємо в суміші з ложки соєвого соусу, двох ложок міріна, однієї ложки крохмалю, солі і меленого перцю. Залишаємо на 1 годину.

Крок 2. Обвалюємо мариновану курку в останньому крохмалі.

Крок 3. Далі курячі шматочки обсмажуємо до золотавої скоринки у великій кількості рослинного масла.

Крок 4. Баклажани нарізаємо кружечками і обсмажуємо до рум’янцю на рослинній олії з обох сторін.

Крок 5. Готуємо ще один соус. Вимішуємо пасту місо, майонез, цукор, ложку соєвого соусу, три ложки міріна, кунжут і червоний мелений перець.

Крок 6. Курку відправляємо в сковороду до баклажанів.

Крок 7. Поливаємо вміст соусом. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою на повільному вогні 15 хвилин.

Крок 8. Курка з баклажанами на сковороді готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу з рисом або іншими гарнірами за смаком.