Курка з овочами на сковороді – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Куряче філе з замороженими овочами на сковороді

Куряче філе маринується з часником, лимонним соком, зеленню, сіллю і сметаною. Потім воно обсмажується на сковороді, туди додаються заморожені овочі і все гаситься під кришкою до готовності. Виходить дуже смачне і корисне блюдо.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Овочі заморожені – 300 гр.
  • Масло рослинне – ½ ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зелень – 2-3 гілочки.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Для початку готуємо куряче філе. Промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Потім нарізаємо його невеликими шматочками і перекладаємо в ємність, у якій будемо маринувати. Додаємо до курки дрібно нарізаний часник, зелень, лимонний сік, сметану і сіль.

2. Все ретельно перемішуємо, щоб філе було повністю покрито маринадом. Залишаємо його при кімнатній температурі на 1 годину, щоб воно добре добре просочилося.

3. Через деякий час розтоплюємо на сковороді вершкове масло і додаємо туди невелику кількість рослинної. Викладаємо туди промаринованное куряче філе і обсмажуємо його протягом 5 хвилин. Далі накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на невеликому вогні близько 10 хвилин.

4. Тепер відправляємо в курці заморожені овочі, все перемішуємо і смажимо 5 хвилин. Потім зменшуємо вогонь, знову накриваємо кришкою і готуємо ще 10-15 хвилин, поки овочі не будуть повністю готові.

5. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу ніжне куряче філе з овочами. Приємного апетиту!