Як приготувати домашні курячі нагетси в кукурудзяних пластівцях?
Кукурудзяні пластівці відмінно підходять як для панірування нагетсів. Хрустка скоринка з ними виходить, мабуть, навіть цікавіше і смачніше, ніж з класичними пшеничними панірувальними сухарями. Пластівці вибираємо ті, що без додавання цукру. Такі легко знайти на прилавку дієтичного відділу харчування практично в будь-якому магазині. Готові нагетси смачні як в гарячому вигляді, так і в холодному. Їх зручно брати з собою в дорогу в якості перекусу.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Пластівці кукурудзяні – 6 ст. л.
- Вода – 150 мл
- Яйце – 1 шт.
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- Перець червоний гострий – 1/3 ч. ложки
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Куряче філе обсушуємо паперовим рушником. Якщо є залишилися прожилки і плівки, їх обов’язково видаляємо. Філе розрізаємо на невеликі шматочки поперек волокон або смужки.
2. У миску розбиваємо яйце, додаємо вказану кількість борошна і вливаємо воду.
3. Перемішуємо всі разом віночком до однорідності.
4. Додаємо в отримане тісто спеції: чорний мелений перець, червоний гострий перець, паприку і сіль за смаком. Ще раз ретельно перемішуємо, щоб рівномірно розподілити прянощі по всьому об’єму кляру.
5. Кукурудзяні пластівці поміщаємо в щільний поліетиленовий пакет і прокатує по ньому качалкою – добиваємося подрібнення великих пластівців на більш дрібні частинки. Як варіант, можна просто пластівці подрібнити в чаші блендера, в цьому випадку крихта вийде більш дрібної, і скоринка на готових наггетсах буде менше структурної. Висипаємо пластівці в миску. Кожен шматочок філе опускаємо в кляр, а потім відразу перекладаємо в підготовлені кукурудзяні пластівці. Обвалюємо заготовки у крихті з усіх боків.
6. У сковороді розігріваємо таку кількість рослинної олії без запаху, щоб воно покрило дно шаром у два сантиметри. Укладаємо в гаряче масло курячі заготівлі кукурудзяного крихті. Обсмажуємо нагетси до утворення рум’яної скоринки з усіх боків.
7. Готові нагетси перекладаємо з сковороди на паперовий рушник і даємо зайвому маслу стекти. Укладаємо закуску на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. При бажанні можна посипати зеленню.
Приємного апетиту!