Курячі нагетси в домашніх умовах – 10 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Як приготувати домашні курячі нагетси в кукурудзяних пластівцях?

Кукурудзяні пластівці відмінно підходять як для панірування нагетсів. Хрустка скоринка з ними виходить, мабуть, навіть цікавіше і смачніше, ніж з класичними пшеничними панірувальними сухарями. Пластівці вибираємо ті, що без додавання цукру. Такі легко знайти на прилавку дієтичного відділу харчування практично в будь-якому магазині. Готові нагетси смачні як в гарячому вигляді, так і в холодному. Їх зручно брати з собою в дорогу в якості перекусу.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Пластівці кукурудзяні – 6 ст. л.
  • Вода – 150 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Перець червоний гострий – 1/3 ч. ложки
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче філе обсушуємо паперовим рушником. Якщо є залишилися прожилки і плівки, їх обов’язково видаляємо. Філе розрізаємо на невеликі шматочки поперек волокон або смужки.

2. У миску розбиваємо яйце, додаємо вказану кількість борошна і вливаємо воду.

3. Перемішуємо всі разом віночком до однорідності.

4. Додаємо в отримане тісто спеції: чорний мелений перець, червоний гострий перець, паприку і сіль за смаком. Ще раз ретельно перемішуємо, щоб рівномірно розподілити прянощі по всьому об’єму кляру.

5. Кукурудзяні пластівці поміщаємо в щільний поліетиленовий пакет і прокатує по ньому качалкою – добиваємося подрібнення великих пластівців на більш дрібні частинки. Як варіант, можна просто пластівці подрібнити в чаші блендера, в цьому випадку крихта вийде більш дрібної, і скоринка на готових наггетсах буде менше структурної. Висипаємо пластівці в миску. Кожен шматочок філе опускаємо в кляр, а потім відразу перекладаємо в підготовлені кукурудзяні пластівці. Обвалюємо заготовки у крихті з усіх боків.

6. У сковороді розігріваємо таку кількість рослинної олії без запаху, щоб воно покрило дно шаром у два сантиметри. Укладаємо в гаряче масло курячі заготівлі кукурудзяного крихті. Обсмажуємо нагетси до утворення рум’яної скоринки з усіх боків.

7. Готові нагетси перекладаємо з сковороди на паперовий рушник і даємо зайвому маслу стекти. Укладаємо закуску на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. При бажанні можна посипати зеленню.

Приємного апетиту!