Соковиті і хрусткі курячі нагетси без панірувальних сухарів
Пропонуємо дуже цікаву альтернативу панировочным сухарів для нагетсів, для якої не потрібно навіть яєць. Скоринка, тим не менш, виходить дуже апетитною і хрусткою, а куряча м’якоть – неймовірно соковитою. Весь секрет – у поетапної обробки шматочків філе борошном із застосуванням води. Приготувавши нагетси один раз за цим методом, можливо, повертатися до класичних сухарів і не захочеться.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Філе грудки – 2 шт.
- Перець чилі червоний – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Імбир сушений – 2/3 ч. ложки
- Сіль – 2/3 ч. ложки
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Вода – 30 мл
- Борошно – 500 гр.
- Масло рослинне для обсмажування.
Процес приготування:
1. Куряче філе промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Нарізаємо його невеликими шматочками упоперек волокон.
2. Поміщаємо шматочки філе в миску. Висипаємо поверх спеції: червоний перець чилі мелений, чорний мелений перець, порошок сушеного імбиру і сіль. Вливаємо олію і воду в зазначеній кількості. Ретельно все перемішуємо, щоб кожен шматочок філе з усіх боків покрився рідиною і прянощами. Залишаємо курку на десять-п’ятнадцять хвилин для маринування.
3. У широку ємність з бортами висипаємо борошно. Частинами викладаємо прямо в борошно промариновані шматочки філе і обвалюємо їх з усіх сторін.
4. У глибоку миску наливаємо воду кімнатної температури. Обкачані в борошні шматочки філе складаємо в друшляк і занурюємо в воду на кілька секунд. Завдання даного етапу – добре змочити борошно на поверхні філе. Після занурення у воду даємо вологи трохи стекти.
5. Потім знову щільно обвалюємо філе в борошні. Щоб струсити її надлишок з поверхні, поміщаємо шматочки в інший сухий друшляк і стукаємо по краю долонею – борошно обсыпится.
6. У сотейнику або глибокій сковороді розігріваємо велику кількість рослинного масла без запаху. Його кількість має бути таким, щоб нагетси вільно плавали і обсмажувалися з усіх боків. У повністю гаряче масло занурюємо частинами паніровані шматочки філе і смажимо їх сім-вісім хвилин при середній температурі, періодично перевертаючи, щоб сформувалася рівномірна скоринка. Після обсмажування перекладаємо готові нагетси на сито, щоб скло зайве масло.
7. Готові нагетси укладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді.
8. Філе в такий паніровці виходить дуже ніжним і соковитим. З хрусткою пшеничного скоринкою – ідеальне поєднання.
Приємного апетиту!