Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді – це напрочуд ніжна та апетитна страва для вашого особливого обіду чи вечері. Для приготування страв у домашніх умовах, використовуйте перевірену добірку з семи рецептів з покроковими фотографіями. Урізноманітнюйте звичне меню.
Курка з грибами у вершках на сковороді
Курка з грибами у вершках на сковороді буде у вас варіантом смачної вечері для сімейного столу. Готується страва швидко і просто: куряче м’ясо та гриби обсмажуються та тушкуються у вершках. Для приготування цієї страви найкраще підходить біле м’ясо курячого філе, а вершки беруться жирні. У цьому рецепті смак страви доповнимо сухим білим вином та прянощами. Готуємо з печерицями та нарізаємо їх крупно, щоб смак грибів не загубився.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Куряче філе – 600 гр.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Вершки – 300 мл. (20%)
- Вино сухе біле – 70 мл.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – для смаження
- Мускатний горіх мелений – 1/2 ч.л.
- Чебрець – 1 ст.л.
- Молоко коров’яче – 80 мл. (3,2%)
Процес приготування:
Куряче філе промийте, обсушіть серветкою і наріжте поперек м’язових волокон невеликими шматочками. Посипте їх сіллю із|із| чорним перцем.
Печериці почистіть, промийте і наріжте великими шматочками. Нарізку грибів обсмажте на розігрітій олії, на великому вогні, до повного випаровування грибного соку і легкого золотистого кольору. До обсмажених печериць додайте подрібнений часник, налийте сухе вино і потримайте ще хвилину на вогні.
Потім до грибів у сковороду перекладіть шматочки філе і все перемішайте.
Курку з грибами залийте вершками, додайте молоко, чебрець (у цьому рецепті свіжий) з мускатним горіхом і на великому вогні доведіть до кипіння. Потім вогонь зменшіть і потім страву ще кілька хвилин, щоб частина рідини випарилася і соус вийшов густішим.
Приготовлену курку з грибами у вершках на сковороді розкладіть по порційним тарілкам і подайте до столу з вибраним гарніром. Смачного!
Курка у вершково-чесночному соусі з грибами
Курка у вершково-чесночному соусі з грибами виходить неймовірно ніжною та цікавою за смаком. Таке частування можна подавати до столу з гарячими гарнірами: картопляним пюре, макаронами чи крупами. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе куряче – 0,7 кг.
- Гриби печериці – 300 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Вершки 10% – 250 мл.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Промиваємо та обсушуємо куряче філе.
Крок 3. Далі птах підрум’янюємо на сковороді. Солимо і перчимо на смак.
Крок 4. Промиваємо печериці та ріжемо їх тонкими пластинками.
Крок 5. Обсмажуємо у сковороді часник. Додаємо до нього печериці. Солимо і перчимо, готуємо до випаровування вологи. Потім вливаємо вершки та додаємо тертий сир. Готуємо до його розплавлення.
Крок 6. Вивантажуємо сюди куряче філе. Томимо близько двох-трьох хвилин.
Крок 7. Курка у вершково-чесночному соусі з грибами готова. Прикрашайте зеленню та подавайте до столу!
Курка у вершковому соусі з грибами та сиром на сковороді.
Курка у вершковому соусі з грибами та сиром на сковороді порадує своїм ніжним смаком та соковитістю. Таке апетитне частування можна подавати до столу з будь-якими гарнірами до смаку. Ваші близькі не зможуть встояти. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим покроковим рецептом!
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе куряче – 1 кг.
- Гриби печериці – 450 гр.
- Сир пармезан – 100 грн.
- Олія вершкове – 1 ст.л.
- Вершки 33% – 300 мл.
- Олія – 4 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Спеції для курки – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Сіль, спеції та олію вимішуємо до однорідності.
Крок 2. Обмазуємо куряче філе підготовленою сумішшю. Залишаємо маринуватися близько 45 хвилин.
Крок 3. Обсмажуємо куряче філе у сковороді до золотистого рум’янцю з усіх боків.
Крок 4. Дрібно ріжемо гриби, обсмажуємо їх до рум’яної скоринки на вершковому маслі.
Крок 5. Поливаємо гриби вершками та доповнюємо їх тертим сиром. Томимо до розплавлення сиру.
Крок 6. Занурюємо в ніжний соус куряче філе. Готуємо близько 5-7 хвилин та вимикаємо плиту.
Крок 7. Курка у вершковому соусі з грибами та сиром на сковороді готова. Подавайте до столу та пригощайтеся!
Паста з куркою та грибами у вершковому соусі на сковороді.
Паста з куркою та грибами у вершковому соусі на сковороді відмінно урізноманітнить ваше домашнє меню та нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких найсмачнішою вечерею.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Паста – 250 гр.
- Філе куряче – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Гриби печериці – 400 гр.
- Вершки 10% – 0,5 л.
- Часник – 4 зубчики.
- Сіль – 1 год.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Орегано сушений – 1 год.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У сковороді на оливковій олії обсмажуємо подрібнену цибулю до рум’янцю, викладаємо до неї шматочки курячого філе. Паралельно варимо пасту у підсоленій воді.
Крок 2. Промиваємо печериці та ріжемо їх тонкими пластинками.
Крок 3. Викладаємо гриби в сковороду з курячим філе. Перемішуємо та смажимо всі разом близько 5-7 хвилин.
Крок 4. Доповнюємо заготівлю сіллю, перцем та орегано. Сюди відправляємо подрібнений часник і смажимо ще близько однієї хвилини.
Крок 5. Вливаємо вершки та доводимо вміст до кипіння.
Крок 6. Викладаємо в сковороду відварену пасту. Акуратно все перемішуємо та прибираємо з вогню.
Крок 7. Паста з куркою та грибами у вершковому соусі на сковороді готова. Подавайте до столу та пригощайтеся!
Курка з печерицями та картоплею у вершковому соусі на сковороді
Курка з печерицями та картоплею у вершковому соусі на сковороді порадує вас яскравим смаком, поживними властивостями та апетитним зовнішнім виглядом. Така страва стане чудовим рішенням для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- Вода – 1 л.
- Курка – 0,5 кг.
- Гриби печериці – 150 гр.
- Брокколі – 300 гр.
- Вершки 20% – 250 мл.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Крохмаль – 3 ст.л.
- Олія вершкове – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
- Базилік – до смаку.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю та цибулю, ріжемо овочі невеликими шматочками. У глибокій сковороді розтоплюємо вершкове масло.
Крок 2. Обсмажуємо у сковороді цибулю. Додаємо картоплю та заливаємо водою. Солимо та готуємо під кришкою близько 15 хвилин.
Крок 3. Ріжемо невеликими шматочками курку і кладемо її в сковороду із вмістом. Готуємо ще 15 хвилин.
Крок 4. Далі сюди додаємо порізані гриби та броколі, попередньо поділені на суцвіття.
Крок 5. Вливаємо вершки та готуємо 10 хвилин. Розмішуємо крохмаль із невеликою кількістю води та вливаємо у загальну масу.
Крок 6. Стомлюємо частування до загусання. Доповнюємо сіллю та спеціями.
Крок 7. Курка з печерицями та картоплею у вершковому соусі на сковороді готова. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню і пригощайтеся!
Курка з рисом та грибами у вершковому соусі
Курка з рисом та грибами у вершковому соусі – яскрава ідея для вашого столу. Така смачна і поживна страва стане чудовим рішенням для сімейного обіду або вечері. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Рис – 350 грн.
- Філе куряче – 0,5 кг.
- Гриби печериці – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки 20% – 250 мл.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Гриби можна використовувати свіжі чи заморожені. Заздалегідь відварюємо рис.
Крок 2. Куряче філе ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 3. Тонкими платівками обробляють гриби.
Крок 4. Подрібнюємо очищену цибулю.
Крок 5. У сковороді на олії обсмажуємо куряче філе до готовності. Солимо за смаком.
Крок 6. Окремо обсмажуємо гриби з цибулею до рум’янцю на олії.
Крок 7. З’єднуємо куряче філе та гриби з цибулею. Вливаємо сюди вершки. Стомлюємо 2 хвилини, прибираємо з вогню і з’єднуємо з відвареним рисом.
Крок 8. Курка з рисом та грибами у вершковому соусі готова. Подавайте до столу та пригощайтеся!
Макарони з куркою, грибами та вершками на сковороді
Макарони з куркою, грибами та вершками на сковороді – відмінне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Урізноманітнюйте звичне меню разом із нашим перевіреним покроковим рецептом. Готове блюдо порадує поживними властивостями, яскравим смаком та апетитним зовнішнім виглядом.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Макарони – 400 гр.
- Філе куряче – 0,7 кг.
- Гриби печериці – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Вершки 20% – 200 мл.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сир твердий – за бажанням.
- Зелень – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю і ріжемо її ножем.
Крок 2. Куряче філе промиваємо і обробляють на дрібні шматочки.
Крок 3. Промиваємо печериці та ріжемо на тонкі платівки.
Крок 4. На олії обсмажуємо цибулю до м’якості.
Крок 5. Викладаємо куряче філе до цибулі, перемішуємо і смажимо до рум’янцю.
Крок 6. Викладаємо гриби та обсмажуємо всі разом близько 25 хвилин.
Крок 7. Солимо і перчимо заготовку, доповнюємо вершками. Даємо їм закипіти і томимо масу близько 5 хвилин.
Крок 8. Відварюємо макарони, відкидаємо на друшляк і перемішуємо з|із| масою в сковороді.
Крок 9. Макарони з куркою, грибами та вершками на сковороді готові. Подавайте до столу, доповнивши тертим сиром та зеленню.