Квас з вівса – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Важко уявити собі літній напій краще, ніж прохолодний і підбадьорливий квас! Але мало хто знає, що його можна приготувати і в домашніх умовах, та ще і з допомогою такого незвичного інгредієнту як овес. Квас виходить дуже смачним і приємним, а до того ж – корисним. І в цій статті ми пропонуємо різні рецепти вівсяного квасу на будь-який смак.

Квас з вівсяних пластівців в домашніх умовах

Легкий рецепт освіжаючого і ароматного квасу з вівсяних пластівців. Цей смачний і дуже корисний напій готується з додаванням меду і дріжджів і відмінно допомагає втамувати спрагу.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Пластівці вівсяні 400 гр.
  • Вода-3 л
  • Сухі дріжджі 30 гр.
  • Мед 100 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний квас з вівса в домашніх умовах? Вівсяні пластівці промиваємо під проточною водою. Потім подрібнюємо їх за допомогою блендера.
  2. Викладаємо подрібнену вівсянку в каструльку, заливаємо туди гарячу воду і залишаємо в розігрітій до 150 градусів духовці приблизно на 2 години.
  3. За 2 години виймаємо каструльку і даємо рідини охолонути при кімнатній температурі. У остиглий квас додаємо дріжджі з медом, перемішуємо всі інгредієнти. Ставимо суміш у тепле місце і залишаємо настоюватися протягом 3 діб.
  4. Проціджуємо готовий квас.
  5. Переливаємо квас необхідну тару і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний вівсяний квас без дріжджів?

Квас без дріжджів – це не тільки прекрасний освіжаючий напій, але і відмінний засіб для схуднення, якщо випивати 1 стакан за півгодини до їжі. При цьому квас залишається смачним і ароматним.

Час готування: 2 діб.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Вівсяні пластівці – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні продукти. Доводимо воду до кипіння і охолодити.

2. Вівсяні пластівці насипати в банку і додаємо цукор, завдяки якому почнеться бродіння рідини.

3. Далі наливаємо в банку воду і зав’язуємо шийку марлею. Залишаємо квас бродити протягом двох діб.

4. Коли на поверхні квасу з’явиться плівка, квас буде готовий.

5. Проціджуємо рідину і ставимо в холодильник. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування квасу з вівса з родзинками

Нескладний рецепт літнього напою, який порадує всю сім’ю. З такого квасу також можна надалі готувати холодники і окрошки, а можна просто подавати з льодом. Овес потім можна використовувати повторно для приготування ще кількох порцій квасу.

Час готування: 3 діб.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Овес – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Родзинки – 1 жменя
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні продукти.

2. Ретельно промиваємо овес і замочуємо на 1 годину в теплій воді.

3. Наливаємо в банку теплу кип’ячену воду і розчиняємо у ній цукор. Додаємо овес і родзинки. Обв’язуємо горло банки марлею або тканиною.

4. Залишаємо квас бродити в теплому місці протягом трьох діб. Квас буде готовий, коли в рідині з’являться бульбашки.

5. Щоб квас був не тільки смачним, а ще й гарним, заморожуємо декілька кубиків льоду з ягодами всередині.

6. Готовий квас зливаємо через сито в зручну тару і охолоджуємо в холодильнику. Подаємо квас з льодом та іншими прикрасами на ваш вибір. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт вівсяного квасу без цукру

Смачний і дієтичний напій, який готується на основі вівса і меду. Такий квас не тільки вгамує спрагу в спекотний день, але і набагато корисніше свого магазинного аналога за рахунок використання вівса і нешкідливого цукрозамінника – фруктози. Смак такого квасу виходить насиченим, але при цьому м’яким.

Час готування: 6 діб.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Овес – 500 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Фруктоза – 7 ст. л.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Зерна вівса промиваємо в проточній воді і засипаємо в банку, потім насипаємо туди 5 столових ложок фруктози і заливаємо холодною водою. Воду краще попередньо відфільтрувати. Води в банку повинна бути на пів-літра менше, ніж обсяг банки.

2. Покриваємо горлечко банки кількома шарами марлі і залишаємо воду настоюватися при кімнатній температурі близько 5 діб.

3. Зливаємо настоявшуюся воду, залишаючи овес. Заливаємо отриману закваску водою, далі додаємо мед із залишками фруктози, ретельно перемішуємо, накриваємо банку марлею і залишаємо на добу в теплому місці.

4. Проціджуємо готовий квас в глечику і ставимо в холодильник.

5. Подаємо квас до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачний і корисний квас з цільного вівса

Квас з цільного вівса – це не тільки бадьорить, але ще і корисний напій, що виготовляється без різних хімікатів та дріжджів. Він сповнений важливих мікроелементів і вітамінів, а солодкуватий смак квасу порадує як дорослих, так і дітей.

Час готування: 7 діб.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Овес – 500 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 7 ст. л.
  • Вода – 6 л.

Процес приготування:

1. Висипаємо овес на тканину і перебираємо від сміття. Ретельно вимиваємо його під проточною водою і перекладаємо в банку.

2. Наливаємо в банку холодну воду доверху і перемішуємо.

3. Прикриваємо горло банки складеною в кілька разів марлею і залишаємо приблизно на 5 днів настоюватися.

4. Зливаємо воду, при цьому залишаємо овес, який будемо використовувати в якості закваски.

5. Заливаємо закваску водою, бажано відфільтрованої, додаємо цукор з медом і перемішуємо.

6. Накриваємо банку марлею і залишаємо настоюватися близько 2 днів.

7. Квас проціджують через марлю необхідну тару. Квас готовий, приємного апетиту!

Духмяний квас з вівса з медом в домашніх умовах

Дуже смачний і духмяний квас, який готується з додаванням ароматних трав і меду. Неочищений овес забезпечить цей освіжаючий напій всіма необхідними корисними речовинами, так що від такого квасу ви отримаєте не тільки задоволення, але і користь.

Час готування: 5 діб.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Овес – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Мед – 3 ст. л.
  • М’ята – 10 гр.
  • Каркаде – 15 гр.
  • Спеції – за смаком

Процес приготування:

1. Дуже важливо для приготування квасу використовувати саме неочищений овес, так як саме від його лушпиння залежать процеси бродіння.

2. Кладемо овес і мед в банку, заливаємо водою, залишаючи трохи місця. Прикривають марлею і залишаємо приблизно на 3 дні. Перший квас зливаємо, заливаємо закваску водою, додаємо мед і залишаємо на добу.

3. Зливаємо квас через сито в іншу тару.

4. Додаємо в квас чай каркаде.

5. Також засипаємо м’яту.

6. І нарешті насипати спеції за смаком.

7. У нашому випадку В склад спецій входив імбир, кориця, бадьян, кардамон, перець чорний, духмяний перець і гвоздика, однак ви можете експериментувати.

8. Додаємо в квас ще трохи меду за смаком і залишаємо ще на добу. Готовий квас охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!