Квашена капуста швидкого приготування – 10 рецептів хрусткою і соковитою капусти в банках

Класична квашена капуста швидкого приготування на 3 літрову банку

Популярний спосіб заквасити капусту – за рецептом на швидку руку. Вам не доведеться довго чекати готовності продукту, через добу ви вже зможете ставити холодне частування на обідній стіл.

Час готування: 24 години

Час приготування: 24 години

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо капусту і моркву. Овочі обов’язково очистити від будь-яких забруднень.

2. Далі нарізаємо продукти тонкою соломкою. Можна використовувати для цього ножа і тертку. Кілька капустяних листочків залишаємо цілими.

3. Дрібну овочеву масу розмішуємо з сіллю і цукром. Розминаємо суміш руками до появи рідини.

4. Щільно укладаємо підготовлений продукт в трилітрову банку. Закриваємо вміст капустяним листком. Тримаємо тару одну добу в теплому місці. Можна підставити під неї каструлю або велику тарілку.

5. Через 24 години капуста вже буде готова. Можна пробувати або ставити на зберігання!