Класична квашена капуста швидкого приготування на 3 літрову банку
Популярний спосіб заквасити капусту – за рецептом на швидку руку. Вам не доведеться довго чекати готовності продукту, через добу ви вже зможете ставити холодне частування на обідній стіл.
Час готування: 24 години
Час приготування: 24 години
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Капуста білоголова 3 кг
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 60 гр.
- Цукор – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо капусту і моркву. Овочі обов’язково очистити від будь-яких забруднень.
2. Далі нарізаємо продукти тонкою соломкою. Можна використовувати для цього ножа і тертку. Кілька капустяних листочків залишаємо цілими.
3. Дрібну овочеву масу розмішуємо з сіллю і цукром. Розминаємо суміш руками до появи рідини.
4. Щільно укладаємо підготовлений продукт в трилітрову банку. Закриваємо вміст капустяним листком. Тримаємо тару одну добу в теплому місці. Можна підставити під неї каструлю або велику тарілку.
5. Через 24 години капуста вже буде готова. Можна пробувати або ставити на зберігання!