Квашена капуста – корисний продукт, він сприятливо впливає на травну систему та імунітет. Щоб приготувати квашену капусту в банках самостійно в домашніх умовах, ми підібрали 8 простих рецептів.
Класична квашена капуста в розсолі в банку
Чудова квашена капуста у власному соку стане прекрасним доповненням до блюд з картоплі, м’яса і курки. У класичному рецепті використовуються тільки три інгредієнти: капуста, моркву і сіль.
Інгредієнти на
8 порц.
- Капуста білокачанна 1 кг
- Морква 150 гр.
- Сіль 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати соковиту і хрустку квашену капусту в банку на зиму? Овочі вимити. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.
- Моркву натріть на тертці.
- Додайте до овочів сіль. Добре перемішайте руками, овочі повинні пустити сік, а сіль повністю розчинитися.
- овочі добре утрамбуйте в чисту банку, прикрийте кришкою і помістіть в тарілку для того, щоб в неї стікав сік.
- Залиште капусту при кімнатній температурі на 3 доби. Кілька разів протыкайте капусту, щоб виходили гази. Коли квашена капуста буде готова, зберігайте в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Квашена капуста швидкого приготування на 3 літрову банку
Щоб швидко приготувати квашену капусту, вам знадобиться трилітрова банка, капуста, морква, сіль і трохи спецій. Квашена капуста багата вітамінами і мікроелементами, тому так корисна для організму в зимовий час.
Час готування: 3 дні.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 8-10.
Склад:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Морква – 200 гр.
- Сіль – 40 гр.
- Перець запашний горошком – 5-6 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Кмин – 1-2 щіпки.
Процес приготування:
1. Овочі помийте і очистіть.
2. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою. Моркву натріть на тертці або наріжте соломкою.
3. Перекладіть овочі в миску, додайте сіль, перемішайте руками і злегка притисніть, щоб виділився сік.
4. Додайте до овочів лавровий лист, перець і кмин. Ще раз перемішайте овочі.
5. Потім капусту перекладіть в чисту і суху трилітрову банку, добре утрамбуйте. Прикрийте банки марлею і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні. Кілька разів в день необхідно протикати капусту дерев’яною шпажкою.
6. Після того, як процес бродіння закінчиться, перемістіть квашену капусту на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!
Хрустка квашена капуста з морквою на зиму в банках
Ніжна і соковита квашена капуста настільки хороша, що проситься на стіл в якості самостійного блюда. Але крім того, її часто використовують у приготуванні різноманітних салатів, вона чудово поєднується з моченими яблуками, редькою, зеленню і цибулею.
Час готування: 2 тижні.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 300 гр.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Перець запашний горошком – 5-6 шт.
Процес приготування:
1. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.
2. Моркву очистіть, промийте і натріть на крупній тертці.
3. До овочів додайте лавровий лист і перець горошком, перемішайте.
4. У літрі води розчиніть сіль і цукор. Отриманим маринадом залийте овочі. Розкладіть капусту по банкам.
5. Банки прикрийте кришкою і приберіть в холод. Через 2 тижні капуста буде готова до вживання.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування квашеної капусти без оцту
Квашена капуста – класичне блюдо російської кухні, яке вражає своєю простотою і чудовим смаком. Капуста може бути закускою, і салатом, і начинки для пирогів.
Час готування: 2-3 дні.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Морквина – 1 шт.
- Сіль – 40 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 4-5 шт.
Процес приготування:
1. Овочі помийте і очистіть.
2. Капусту нашаткуйте соломкою.
3. Моркву натріть на крупній тертці.
4. Змішайте капусту і моркву з сіллю і спеціями.
5. Перекладіть капусту в сухі чисті банки і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні. Прикрийте банки кришками або марлею.
6. Через 2-3 дні, коли процес бродіння закінчиться, можна закрити банки капроновими кришками і поставити на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!
Квашена капуста швидкого приготування за 3 дні в банках
Квашена капуста – це ферментований продукт з високим вмістом органічних кислот, мікроелементів, вітаміну С і клітковини. Ми розповімо, як правильно заквасити капусту в банках.
Час готування: 3 дні.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1,6 кг
- Морква – 100 гр.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Закип’ятіть воду, охолодіть і додайте сіль і цукор, перемішайте.
2. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, моркву натріть на крупній тертці, перемішайте овочі.
3. Викладайте овочі частинами в банку і гарненько утрамбовывайте їх дерев’яним товкачем.Якщо цього не зробити, маринаду може не вистачити і капуста буде сухою.
4. Коли банку буде заповнена овочами, влийте розсіл.
. Прикрийте банку кришкою і залиште на 3 дні при кімнатній температурі. Щоб вийшла гіркота, кілька разів в день пробивайте капусту дерев’яною шпажкою. Квашену капусту зберігайте в холодному місці.
Приємного апетиту!
Як приготувати соковиту квашену капусту з яблуками?
Пропонуємо вам спробувати дуже смачну заготовку з капусти і яблук. Цю закуску особливо люблять подавати на стіл в зимовий час, вона чудово доповнює багато страви і дуже корисна для організму.
Час готування: 3 дні.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8-10.
Склад:
- Морква – 400 гр.
- Яблука – 4 шт.
- Сіль – 70 гр.
- Цукор – 70 гр.
- лавровий Лист – 5 шт.
- Перець запашний горошком – 20 шт.
- Капуста білокачанна – 2,2 кг
Процес приготування:
1. Капусту нашаткуйте соломкою, моркву натріть на крупній тертці. У мисці змішайте капусту та моркву, додайте сіль і цукор, добре перемішайте. Потім додайте перець і лавровий лист.
2. Яблука помийте, видаліть серцевину з насінням і наріжте невеликими кубиками.
3. У трилітрову банку укладайте капусту і яблуками шарами. Добре утрамбуйте.
4. Банку прикрийте кришкою або марлею, залиште при кімнатній температурі на 3 дні. Протягом цього часу кілька разів в день пробивайте капусту дерев’яною шпажкою.
5. Капуста виходить дуже соковитою і хрусткою. Зберігайте квашену капусту в холодильнику.
Приємного апетиту!
Солодка квашена капуста з цукром на зиму
По цьому рецепту квашена капуста вийде більш солодкою. Нехай вас не бентежить велика кількість цукру, капуста залишається міцною і хрусткою.
Час готування: 2-3 дні.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Овочі помийте і очистіть. Капусту нашаткуйте, моркву натріть на тертці.
2. До овочів додайте сіль і добре перемішайте.
3. Перекладіть овочі в банки, утрамбуйте їх. Залиште капусту на 2-3 дні, кілька разів в день пробивайте її дерев’яною шпажкою, щоб випустити гази.
4. Коли капуста заквасится, її необхідно віджати від розсолу і перекласти в стерилізовані банки. Розсіл злити в окрему ємність, змішайте його з цукром і знову залийте їм капусту. Банки закрийте чистими кришками.
5. Зберігайте капусту в прохолодному місці, подавайте, заправивши олією.
Приємного апетиту!
Соковита і ніжна капуста в банку з журавлиною
Журавлина додасть знайомої квашеній капусті цікавий відтінок смаку і збагатить вітаміном С. Подавати на стіл квашену капусту з журавлиною можна в натуральному вигляді, або доповнити її ріпчастою цибулею, зеленню і рослинним маслом.
Час готування: 3-4 дні.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Капуста – 2 кг
- Морква – 1 кг
- Журавлина – 150 гр.
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
Процес приготування:
1. Журавлину переберіть і промийте.
2. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.
3. Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці.
4. Змішайте в об’ємної ємності капусту та моркву, додайте сіль і цукор, добре перемішайте. Потім додайте журавлину і лавровий лист, ще раз перемішайте.
5. Капусту перекладіть в банки, утрамбуйте і залиште на 3-4 дні. Час від часу пробивайте капусту дерев’яною шпажкою, щоб вийшли гази. Після закінчення цього часу капусту можна подавати на стіл, заправивши олією.
Приємного апетиту!