Квашена капуста у банку – 8 рецептів хрусткою і соковитою капусти з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування квашеної капусти без оцту

Квашена капуста – класичне блюдо російської кухні, яке вражає своєю простотою і чудовим смаком. Капуста може бути закускою, і салатом, і начинки для пирогів.

Час готування: 2-3 дні.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Морквина – 1 шт.
  • Сіль – 40 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 4-5 шт.

Процес приготування:

1. Овочі помийте і очистіть.

2. Капусту нашаткуйте соломкою.

3. Моркву натріть на крупній тертці.

4. Змішайте капусту і моркву з сіллю і спеціями.

5. Перекладіть капусту в сухі чисті банки і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні. Прикрийте банки кришками або марлею.

6. Через 2-3 дні, коли процес бродіння закінчиться, можна закрити банки капроновими кришками і поставити на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!