Покроковий рецепт приготування квашеної капусти без оцту
Квашена капуста – класичне блюдо російської кухні, яке вражає своєю простотою і чудовим смаком. Капуста може бути закускою, і салатом, і начинки для пирогів.
Час готування: 2-3 дні.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Морквина – 1 шт.
- Сіль – 40 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 4-5 шт.
Процес приготування:
1. Овочі помийте і очистіть.
2. Капусту нашаткуйте соломкою.
3. Моркву натріть на крупній тертці.
4. Змішайте капусту і моркву з сіллю і спеціями.
5. Перекладіть капусту в сухі чисті банки і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні. Прикрийте банки кришками або марлею.
6. Через 2-3 дні, коли процес бродіння закінчиться, можна закрити банки капроновими кришками і поставити на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!












