Квашена капуста в каструлі – 6 класичних рецептів хрусткою і соковитою капусти

Зручний домашній спосіб закваски капусти – в каструлі. Овоч виходить соковитим, хрустким і апетитним. Його можна подавати як самостійну закуску або разом із гарячими стравами до обіду або вечері. Використовуйте для приготування 6 класичних рецептів з докладним описом і покроковими фото.

Як приготувати квашену капусту швидкого приготування в каструлі?

Швидкий спосіб заквасити капусту – великою і зручною каструлі. Готове частування виходить соковитим і насиченим смаком. Його можна подавати як закуску або використовувати в приготуванні інших страв.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Морква 2 шт.
  • Кмин 60 гр.
  • Сіль 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиту і хрустку квашена капуста в каструлі? Білокачанну капусту промиваємо, нарізаємо її тонкою соломкою і занурюємо в каструлю. Відразу продукт розминаємо руками для виділення соку.
  2. Доповнюємо овоч тертою морквою, кмином і сіллю.
  3. Перемішуємо вміст каструлі. Знову натискаємо на масу для ще більшого появи рідини.
  4. Закриваємо заготівлю тарілкою. Зверху встановлюємо вантаж. Залишаємо конструкцію на три дні. Протягом кожних трьох днів, по кілька разів на день проколюємо капусту, щоб випускати вуглекислий газ.
  5. Потім розмішуємо готову масу.
  6. Щільно укладаємо квашену капусту в банки, закриваємо кришками і забирає на зберігання.

Соковита квашена капуста в розсолі в каструлі

Щоб домашня квашена капуста вийшла хрусткою, приготуйте її з додаванням розсолу. Простий традиційний рецепт оцінять багато господині. Порадуйте себе і близьких смачним частуванням.

Час готування: 5 годин

Час приготування: 4 години

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 3 ст.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Оцет – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо підходящий качан капусти розбираємо його тонкою соломкою. Це можна зробити ножем або за допомогою овочерізки.

2. Очищаємо моркву від шкірки, після натираємо її на крупній тертці.

3. Для розсолу кип’ятимо воду з цукром, сіллю і спеціями. Варимо вміст три хвилини і вливаємо до нього оцет.

4. Розмішуємо овочі в каструлю і заливаємо їх теплим розсолом. Прикриваємо масу кришкою і залишаємо в такому вигляді на 4-5 годин.

5. Через час готову квашену капусту знову розмішуємо. Далі її можна охолодити в холодильнику і пробувати.

Класична квашена капуста з морквою в каструлі

Смачну і соковиту квашену капусту можна приготувати з додаванням моркви за класичним рецептом. Холодна закуска різноманітить ваше меню і стане яскравим доповненням до інших страв.

Час готування: 3 діб

Час приготування: 3 діб

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Вибираємо відповідний качан капусти, промиваємо під холодною водою і нарізаємо тонкою і довгою соломкою.

2. Додаємо до капусти терту моркву. Розмішуємо продукти до рясного виділення соку.

3. Кладемо овочі в каструлю, доповнюємо їх сіллю і цукром. Розмішуємо і ставимо під гніт на троє діб.

4. Кожен день піднімаємо гніт, щоб перемішати масу і випустити вуглекислий газ. З часом виділиться велика кількість рідини.

5. Соковита квашена капуста по класичному рецепту готова. Пробувати частування можна після охолодження.

Соковита і ніжна квашена капуста у власному соку

Найбільш соковитою і хрусткою квашена капуста виходить за рецептом у власному соку. Оцініть просту кулінарну ідею, за якою ви отримаєте неймовірно смачну холодну закуску.

Час готування: 4 дні

Час приготування: 3 дні

Порцій – 14

Інгредієнти:

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Морква – 150 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо качан капусти і моркву.

2. Моркву натираємо на тертці або розбираємо тонкою соломкою.

3. Капусту шаткуємо будь-яким зручним способом.

4. Розмішуємо обидва овоча між собою. Міцно стискаємо масу руками до виділення соку.

5. З’єднуємо продукти з сіллю і щільно укладаємо їх у каструлю.

6. Накриваємо заготівлю тарілкою і вантажем. Залишаємо конструкцію в кімнатній температурі на три дні.

7. В цей час періодично прибираємо вантаж, щоб проколоти масу. У неї повинен потрапляти повітря.

8. Після готовності розмішуємо масу.

9. Подаємо частування до столу в охолодженому вигляді. Зберігати його можна в скляній банці.

Дуже смачна квашена капуста з яблуками в каструлі

Цікавий спосіб приготування смачної квашеної капусти – з додаванням яблук. Здивуйте своїх близьких і гостей соковитою холодною закускою, яку можна подавати з іншими стравами обіднього столу.

Час готування: 2 діб

Час приготування: 1 добу

Порцій – 14

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Яблуко – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет – 150 мл
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо качан капусти, після чого нарізаємо його дрібною соломкою. Руками стискаємо продукт до виділення соку.

2. Очищаємо від шкірки яблука. Вирізаємо з них серцевину, а сам фрукт натираємо на крупній тертці.

3. Морква також пропускаємо через тертку.

4. З’єднуємо всі інгредієнти в одній каструлі. Доповнюємо їх сіллю, цукром, спеціями і оцтом. Ретельно розмішуємо і залишаємо під вантажем на 1-2 дні.

5. Через час знову розмішуємо вміст. Охолоджуємо заготівлю і пробуємо на смак. Готово!

Як смачно заквасити капусту з сіллю і цукром в каструлі?

Соковиту квашену капусту з приємним солодкуватим смаком можна приготувати в каструлі. Спосіб порадує своїм простим і швидким процесом, яскраве частування різноманітить ваш стіл.

Час готування: 1 добу

Час приготування: 1 добу

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо під водою качан капусти і нарізаємо його тонкою соломкою. Для цього можна використовувати ніж або спеціальну терку. Отриману масу перекладаємо в каструлю.

2. Посипаємо продукт сіллю і цукром. Стискаємо його руками до рясного виділення соку.

3. Сюди ж викладаємо і терту моркву. Ретельно розмішуємо вміст до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

4. Накриваємо заготівлю тарілкою і відповідним вантажем. Залишаємо конструкцію на одну добу.

5. Через день масу знову перемішуємо. Солодка квашена капуста в каструлі готова. Охолоджуйте її і не пробуйте на смак.