Квашена капуста в каструлі – 6 класичних рецептів хрусткою і соковитою капусти

Класична квашена капуста з морквою в каструлі

Смачну і соковиту квашену капусту можна приготувати з додаванням моркви за класичним рецептом. Холодна закуска різноманітить ваше меню і стане яскравим доповненням до інших страв.

Час готування: 3 діб

Час приготування: 3 діб

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Вибираємо відповідний качан капусти, промиваємо під холодною водою і нарізаємо тонкою і довгою соломкою.

2. Додаємо до капусти терту моркву. Розмішуємо продукти до рясного виділення соку.

3. Кладемо овочі в каструлю, доповнюємо їх сіллю і цукром. Розмішуємо і ставимо під гніт на троє діб.

4. Кожен день піднімаємо гніт, щоб перемішати масу і випустити вуглекислий газ. З часом виділиться велика кількість рідини.

5. Соковита квашена капуста по класичному рецепту готова. Пробувати частування можна після охолодження.