Соковита і ніжна квашена капуста у власному соку
Найбільш соковитою і хрусткою квашена капуста виходить за рецептом у власному соку. Оцініть просту кулінарну ідею, за якою ви отримаєте неймовірно смачну холодну закуску.
Час готування: 4 дні
Час приготування: 3 дні
Порцій – 14
Інгредієнти:
- Капуста білоголова 3 кг
- Морква – 150 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо качан капусти і моркву.
2. Моркву натираємо на тертці або розбираємо тонкою соломкою.
3. Капусту шаткуємо будь-яким зручним способом.
4. Розмішуємо обидва овоча між собою. Міцно стискаємо масу руками до виділення соку.
5. З’єднуємо продукти з сіллю і щільно укладаємо їх у каструлю.
6. Накриваємо заготівлю тарілкою і вантажем. Залишаємо конструкцію в кімнатній температурі на три дні.
7. В цей час періодично прибираємо вантаж, щоб проколоти масу. У неї повинен потрапляти повітря.
8. Після готовності розмішуємо масу.
9. Подаємо частування до столу в охолодженому вигляді. Зберігати його можна в скляній банці.