Квашена капуста в каструлі – 6 класичних рецептів хрусткою і соковитою капусти

Соковита і ніжна квашена капуста у власному соку

Найбільш соковитою і хрусткою квашена капуста виходить за рецептом у власному соку. Оцініть просту кулінарну ідею, за якою ви отримаєте неймовірно смачну холодну закуску.

Час готування: 4 дні

Час приготування: 3 дні

Порцій – 14

Інгредієнти:

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Морква – 150 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо качан капусти і моркву.

2. Моркву натираємо на тертці або розбираємо тонкою соломкою.

3. Капусту шаткуємо будь-яким зручним способом.

4. Розмішуємо обидва овоча між собою. Міцно стискаємо масу руками до виділення соку.

5. З’єднуємо продукти з сіллю і щільно укладаємо їх у каструлю.

6. Накриваємо заготівлю тарілкою і вантажем. Залишаємо конструкцію в кімнатній температурі на три дні.

7. В цей час періодично прибираємо вантаж, щоб проколоти масу. У неї повинен потрапляти повітря.

8. Після готовності розмішуємо масу.

9. Подаємо частування до столу в охолодженому вигляді. Зберігати його можна в скляній банці.