Іноді дуже хочеться покуштувати бочкових огірків, але дозволити собі таке може далеко не кожен. В домашніх умовах важко закатати навіть маленьку бочку огірків, а дачі є не у кожного. Тому пропонуємо вам 6 різних рецептів приготування квашених огірків у домашніх умовах.
Квашені огірки на зиму в банках як діжкові
Сама смачна закуска виходить з сільських бочкових огірків. Проте в домашніх умовах приготувати такі огірки нереально. Тож пропонуємо рецепт хрустких квашених огірків, за смаком не відрізниш від бочкових, які легко можна приготувати і в квартирі.
Інгредієнти на
10 порц.
- Огірок 4 кг
- Листя хрону 4 шт.
- Парасольки кропу 4 шт.
- Листя вишні 6 шт.
- Листя чорної смородини 5 шт.
- Часник 2 головки
- Хрін 1 лист
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Перець чилі 1 шт.
- Лавровий лист 12 шт.
- Листя дуба 4 шт.
- Сіль 6 ст. л.
- Вода-3 л
- Тархун за смаком
Процес приготування:
- Як заготовити квашені огірки на зиму в банках? Відбираємо невеликі огірки, очищаємо їх від бруду і стираємо пупиришки. Замочуємо огірки в холодній воді мінімум на 6 годин.
- Промиваємо зелень і замочуємо в холодній воді на годину.
- Нарізаємо хрін тонкими пластинками, часник поділяємо на зубчики, очистити і теж нарізаємо пластинками. Шаткуємо невеликими шматочками гострий перець.
- У заздалегідь простерилізовану банки розкладаємо частину спецій і зелені.
- Вертикально ставимо в банки найбільші з огірків, посипаючи їх зверху зеленню і спеціями. Після цього викладаємо огірки поменше, і повторюємо процедуру, поки банку не буде заповнена. Для розсолу розчиняємо 2 столові ложки солі на 1 літр рідини.
- Заливаємо розсолом огірки, шийки банок закриваємо марлею. Переставляємо банки в піддон і залишаємо розсіл бродити в теплому місці протягом 2 діб.
- За два дні розсіл повинен стати каламутним, а частина його повинна вилитися з банок в піддон.
- З банок знімаємо марлю і замінюємо її спеціальними кришками з дірочками. Розсіл зливаємо в каструлю.
- Доводимо розсіл до кипіння, прибираючи піну, що утворюється.
- Гарячий розсіл розливаємо назад по банкам. Так як його стало менше, додаємо в кожну банку трохи окропу і солі. Закорковуємо стерилізованими банки капроновими кришками і накриваємо банки теплою ковдрою до повного охолодження. Готові огірки зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!
Квашені огірки в банках під залізну кришку
Хороший рецепт квашених в банку огірків, які добре зберігаються в квартирі. Огірки виходять не сильносолеными, хрусткими і неймовірно смачними.
Час готування: 3 діб.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Огірки – 1,5 кг
- Листя хрону – 2 шт.
- Кріп – 4 парасольки.
- Листя вишні – 6 шт.
- Листя смородини – 3 шт.
- Часник – 1 головка.
- Перець чорний горошком – 6 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Гірчиця суха – 2 ч. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Огірки промиваємо і замочуємо в холодній воді протягом 3 годин.
2. Кладемо в банки зелень, часник і гірчицю, додаємо перець горошком.
3. Огірки накладаємо в банки.
4. Розводимо сіль у воді в співвідношенні 2 столові ложки солі на 1 літр води і заливаємо огірки отриманим розсолом.
5. Банки накриваємо капроновими кришками і залишаємо на 3 дні на підносі в теплому місці. Якщо розсолу витече з банок занадто багато, то на другий день підлийте свіжого розсолу (з розрахунку 2 ст. л солі на 1 літр води).
6. Заграв зливаємо розсіл з банок, очищаємо його від осаду і кип’ятимо.
7. А в цей час заливаємо в банки до половини чисту холодну воду, потім її зливаємо, щоб максимально прибрати осад.
8. Заливаємо огірки прокип’яченим розсолом і закочує їх залізними стерильними кришками. Банки залишаємо під теплою ковдрою приблизно на добу до повного охолодження. Приємного апетиту!
Квашені огірки в банках холодним способом
Традиційно квашені огірки готуються в дубових бочках. Однак приготувати огірочки з неповторним смаком можна і в домашніх умовах, якщо слідувати цим рецептом з характерним холодним способом засолювання.
Час готування: 3 діб.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 5.
Інгредієнти:
- Огірки – 1,2 кг
- Листя хрону – 3 шт.
- Кріп – 2 парасольки
- Листя дуба – 3 шт.
- Листя смородини – 3 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Часник – 6 зубчиків
- Перець чорний горошком – 8 шт.
- Сіль – 30 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні продукти. Огірки залишаємо на ніч у холодній воді з льодом.
2. Вранці огірки викладаємо в таз, чергуючи з зеленню та спеціями.
3. Розчиняємо сіль у воді і заливаємо розсолом огірки.
4. Таз накриваємо тарілкою і залишаємо на 3 доби в теплому місці.
5. Через 3 дні розсіл повинен перестати пузиритися.
6. У заздалегідь простерилизованную банку викладаємо свіжий лист хрону.
7. Далі закладаємо огірки, додаємо лавровий лист, кріп, часник і перець.
8. Розсіл проціджуємо, кип’ятимо і залишаємо на вогні ще протягом 10 хвилин після закипання.
9. Огірки заливаємо розсолом.
10. Банки закорковуємо і залишаємо остигати протягом доби під теплим пледом.
11. Охолоджені банки залишаємо в прохолодному місці настоюватися близько півтора місяців.
12. Готові огірки практично не відрізняються за смаком від бочкових огірків. Приємного апетиту!
Як заготовити квашені огірки на зиму з горілкою?
Простий спосіб приготування квашених огірків як у бочці. Огірки виходять хрусткими і прекрасно підійдуть як для розсольників і салатів, так і в ролі закуски.
Час готування: 2 діб.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 10.
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кг
- Листя хрону – 2 шт.
- Кріп – 4 парасольки
- Листя вишні – 5 шт.
- Листя смородини – 5 шт.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 10 зубчиків
- Петрушка – 1 пучок
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Перець гострий стручковий – 1 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Вода – 1,3 л.
- Горілка – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Перебираємо зелень і очищаємо її від сміття.
2. В чисту банку викладаємо частину зелені, перець і нарізану кільцями цибулю.
3. У огірків, попередньо замочених в холодній воді, зрізаємо кінчики і накладаємо в банку.
4. Зверху в банку кладемо зелень, часник, листя смородини, вишні та хрону.
5. Розчиняємо в холодній воді сіль, додаємо в розсіл спеції, зелень.
6. Розсіл вливаємо в банку і залишаємо на 2 дні при кімнатній температурі. Потім зливаємо розсіл і кип’ятимо. Наливаємо в банку горілку, після додаємо остиглий розсіл.
7. Накриваємо банку поліетиленовою кришкою і залишаємо зберігатися в прохолодному місці мінімум місяць.
8. Квашені огірки з горілкою готові. Приємного апетиту!
Дуже смачні квашені огірки з гірчицею
Досить легкий спосіб квашення огірків з гірчицею. Огірочки виходять в міру кислі, хрусткі і точно сподобається всій родині. Такі огірки чудово підійдуть для салатів і розсольників, а також відмінно зберігаються всю зиму.
Час готування: 3 діб.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 10.
Інгредієнти:
- Огірки – 1,5 кг
- Лист хрону – ½ шт.
- Листя вишні – 3 шт.
- Листя смородини – 3 шт.
- Листя дуба – 3 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Гірчиця суха – 2 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Вода – 1,3 л.
Процес приготування:
1. Помиті огірки залишаємо в холодній воді на 2 години, потім промиваємо їх, обрізаємо хвостики. Накладаємо в ошпарені банки зелень, огірки, засипаємо сіль і заливаємо окропом.
2. Накриваємо банки кришками і залишаємо на пару днів. Коли поверхня розсолу покриється тонкою плівкою, знімаємо її і кип’ятимо злитий розсіл, періодично знімаючи піну.
3. Засипаємо огірки сухою гірчицею і наливаємо в банки киплячий розсіл.
4. Закочує банки, перевертаємо їх догори дном і залишаємо в прохолодному місці охолоджуватися.
5. Охолоджені банки прибираємо на зберігання. Приємного апетиту!
Квашені огірки під капронову кришку на зиму
Смачні квашені огірки, які легко готуються вдома в банках під капронову кришку. Такі огірочки виходять солонувато-кислими, з пряним присмаком.
Час готування: 3 діб.
Час приготування: 45 хв.
Порцій – 10.
Інгредієнти:
- Огірки – 4 кг
- Лист хрону – 6 шт.
- Листя вишні – 8 шт.
- Листя смородини – 8 шт.
- Кріп – 6 парасольок.
- Часник – 6 зубчиків.
- Перець гострий – 1 шт.
- Сіль – 9 ст. л. (по 3 на кожну банку).
- Вода – 1,5 склянки
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо огірки і зелень, очищаємо часник.
2. Огірки замочуємо в холодній воді на півгодини, вимиваємо банки з кришками.
3. Викладаємо на дно банок листя і парасольки кропу.
4. Нарізаємо часник пластинками, а гострий перець кільцями, додаємо їх у банки.
5. Маємо огірки вертикально в банку, спочатку великі, потім – менше.
6. Розчиняємо сіль у воді в пропорції 3 столові ложки солі на половину склянки води.
7. Заливаємо огірки холодною водою приблизно до половини, потім вливаємо розсіл. При необхідності доливаємо ще чистої води.
8. Закриваємо банку щільною капроновою кришкою і залишаємо в прохолодному місці приблизно на місяць. Приємного апетиту!