Квасолю на зиму в банках – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Консервована квасоля на зиму в банках

Консервована квасоля – дуже корисний продукт, який відмінно поєднується з м’ясом і рибою. Квасоля містить достатню кількість білка і здатна замінити м’ясні страви, що дуже зручно для веганів і вегетаріанців.

Час готування – 10 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Квасоля – 1 кг
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Оцет 9% – 3 ч. л.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Гвоздика – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.

Процес приготування:

1. 1 кілограм квасолі спочатку слід промити, а потім перекласти в глибоку миску. Заливаємо її чистою водою і залишаємо на ніч, якщо квасоля тверда (якщо свіжа – на 2 години).

2. Зливаємо рідину в раковину. Потім перекладаємо квасоля в каструлю і заливаємо новою порцією води (бажано очистити воду заздалегідь). Додаємо сіль, цукор, гвоздику, лавровий лист і перець. Ставимо каструлю на плиту.

3. Чекаємо закипання маси (робимо великий вогонь). Потім зменшуємо вогонь і варимо квасолю, періодично помішуючи, пару годин. Вливаємо необхідну кількість оцту. Перемішуємо його з іншими інгредієнтами і через 2 хвилини вимикаємо плиту.

4. Банки і кришки для консервації заздалегідь стерилізуємо. Попередньо їх слід оглянути, гарненько очистити содовим розчином і ретельно вимити, а потім відправити на термообробку.

5. Викладаємо квасоля в готові банки і заливаємо її маринадом. Накриваємо горлечка тари кришками і закатуємо. Крутимо банки, щоб перевірити їхня герметичність, а потім залишаємо під теплою ковдрою до повного охолодження. Ставити ємності потрібно дном вгору. Пізніше переносимо банки в сухе прохолодне місце і розміщуємо їх у звичайному положенні (кришками вгору).

Приємного апетиту!