Консервована квасоля на зиму в банках
Консервована квасоля – дуже корисний продукт, який відмінно поєднується з м’ясом і рибою. Квасоля містить достатню кількість білка і здатна замінити м’ясні страви, що дуже зручно для веганів і вегетаріанців.
Час готування – 10 ч. 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Квасоля – 1 кг
- Вода – 3,5 л.
- Сіль – 100 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Оцет 9% – 3 ч. л.
- лавровий Лист – за смаком.
- Гвоздика – за смаком.
- Перець запашний горошком – за смаком.
Процес приготування:
1. 1 кілограм квасолі спочатку слід промити, а потім перекласти в глибоку миску. Заливаємо її чистою водою і залишаємо на ніч, якщо квасоля тверда (якщо свіжа – на 2 години).
2. Зливаємо рідину в раковину. Потім перекладаємо квасоля в каструлю і заливаємо новою порцією води (бажано очистити воду заздалегідь). Додаємо сіль, цукор, гвоздику, лавровий лист і перець. Ставимо каструлю на плиту.
3. Чекаємо закипання маси (робимо великий вогонь). Потім зменшуємо вогонь і варимо квасолю, періодично помішуючи, пару годин. Вливаємо необхідну кількість оцту. Перемішуємо його з іншими інгредієнтами і через 2 хвилини вимикаємо плиту.
4. Банки і кришки для консервації заздалегідь стерилізуємо. Попередньо їх слід оглянути, гарненько очистити содовим розчином і ретельно вимити, а потім відправити на термообробку.
5. Викладаємо квасоля в готові банки і заливаємо її маринадом. Накриваємо горлечка тари кришками і закатуємо. Крутимо банки, щоб перевірити їхня герметичність, а потім залишаємо під теплою ковдрою до повного охолодження. Ставити ємності потрібно дном вгору. Пізніше переносимо банки в сухе прохолодне місце і розміщуємо їх у звичайному положенні (кришками вгору).
Приємного апетиту!