Як заготовити мариновану спаржеву квасолю?
Спаржева квасоля приваблива для тих, хто дотримується здорового харчування. Дієтичне Блюдо, містить велику кількість макро – і мікроелементів.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій – 4-5.
Склад:
- Квасоля – 1 кг
- Корінь хрону – 5 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Кріп – 100 гр.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Перець запашний горошком – 10 шт.
- Кориця – 3 гр.
- Гвоздика – 4 шт.
- Масло рослинне для обсмажування.
- Вода – 2 л
- Оцет – 1-2 ст. л
Процес приготування:
1. Кріп спочатку промиваємо, а потім злегка стряхиваем надлишки рідини. Дрібно нарізаємо зелень і корінь хрону. Спеції – перець чорний і запашний, корицю, гвоздику – змішуємо в невеликій глибокій ємності.
2. Вливаємо воду, очищену заздалегідь, в каструлю (бажано, щоб вона була великого розміру). Ставимо каструлю на вільну конфорку. Встановлюємо потрібний нам рівень підігріву. Чекаємо, поки рідина закипить. Після того, як це станеться, приправляємо сіллю і цукром, а через пару хвилин вливаємо оцет. Перемішуємо інгредієнти і відразу ж вимикаємо плиту.
3. Спаржеву квасолю спочатку перебираємо, а потім зрізаємо кінці кожного стручка з обох сторін ножем. Нарізаємо стручки. Перед тим, як почати обжарку квасолі, ставимо на плиту сковороду, наливаємо в неї масло і підігріваємо на потрібному нам рівні 1-2 хвилини. Викладаємо квасоля в гаряче масло й обсмажуємо. Готовність інгредієнта визначаємо за золотистого кольору.
4. Підбираємо ємності і кришки для закачування закуски: піддаємо очищення содовим порошком і промиваємо. У сухі чисті банки викладаємо спочатку квасоля, потім зелень, корінь хрону і спеції. Заливаємо масу маринадом. Накриваємо горлечка банки кришками.
5. Вибираємо таз або каструлю з широким дном, ставимо на плиту. Укладаємо рушник і ставимо поверх нього банки. Заливаємо в таз (або каструлю) воду. Вона повинна триматися на рівні «плічок» банок. Стерилізуємо закачування 15-20 хвилин під кришкою. Закочує банки і перевертаємо, щоб вони поступово охолоджувались. Закутуємо ковдрою. Потім зберігаємо в сухому прохолодному місці.
Приємного апетиту!