Китайська локшина – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з китайської локшиною фунчозой в домашніх умовах

Прозора локшина «фунчоза», овочі, нарізані тонкою соломкою і все це під ароматною і пікантною заправкою з оливкового масла, імбиру, кінзи, соку лайма і багато іншого. Салат подають в холодному вигляді і їдять паличками. Таке блюдо дуже легке, містить мало калорій і дарує довгий відчуття насичення.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

Для заправки:

  • Імбир (корінь) – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Соус рибний – 30 мл
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сік лайма – 3 ст. л.
  • Оцет рисовий – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Соус «чилі» — ½ ч. л.
  • Кінза – 1 пучок.

Основні:

  • Локшина рисова – 200 гр.
  • Перець болгарський червоний– 1 шт.
  • Перець болгарський жовтий – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Капуста Кольрабі» — 1 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Редиска – 4 шт.
  • Капуста пекінська – 5 листків.
  • Цибуля червоний – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Всі овочі, зазначені в списку промиваємо і даємо трохи часу обсохнути, нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 2. Перекладаємо підготовлені інгредієнти в глибокий посуд і відправляємо в холодильну камеру.

Крок 3. В окремій піалі готуємо маринад: змішати імбир і часник, натертий на дрібній тертці, рибний соус, олія, оцет, лаймовий сік, цукровий пісок і соус чилі. Гарненько перемішуємо до повного розчинення солодких кристалів.

Крок 4. Заправляємо овочеву соломку маринадом, розмішуємо і повертаємо в холодильник ще на 15 хвилин.

Крок 5. В цей час заливаємо локшину окропом і після промиваємо холодною водою. З’єднуємо овочі і фунчозу – перемішуємо.

Крок 6. Перед подачею до столу посипаємо салат дрібно нашаткованої кінзою і за бажанням поливаємо соєвим соусом. Приємного апетиту!