Салат з китайської локшиною фунчозой в домашніх умовах
Прозора локшина «фунчоза», овочі, нарізані тонкою соломкою і все це під ароматною і пікантною заправкою з оливкового масла, імбиру, кінзи, соку лайма і багато іншого. Салат подають в холодному вигляді і їдять паличками. Таке блюдо дуже легке, містить мало калорій і дарує довгий відчуття насичення.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
Для заправки:
- Імбир (корінь) – 1 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Соус рибний – 30 мл
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сік лайма – 3 ст. л.
- Оцет рисовий – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Соус «чилі» — ½ ч. л.
- Кінза – 1 пучок.
Основні:
- Локшина рисова – 200 гр.
- Перець болгарський червоний– 1 шт.
- Перець болгарський жовтий – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Капуста Кольрабі» — 1 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Редиска – 4 шт.
- Капуста пекінська – 5 листків.
- Цибуля червоний – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Всі овочі, зазначені в списку промиваємо і даємо трохи часу обсохнути, нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 2. Перекладаємо підготовлені інгредієнти в глибокий посуд і відправляємо в холодильну камеру.
Крок 3. В окремій піалі готуємо маринад: змішати імбир і часник, натертий на дрібній тертці, рибний соус, олія, оцет, лаймовий сік, цукровий пісок і соус чилі. Гарненько перемішуємо до повного розчинення солодких кристалів.
Крок 4. Заправляємо овочеву соломку маринадом, розмішуємо і повертаємо в холодильник ще на 15 хвилин.
Крок 5. В цей час заливаємо локшину окропом і після промиваємо холодною водою. З’єднуємо овочі і фунчозу – перемішуємо.
Крок 6. Перед подачею до столу посипаємо салат дрібно нашаткованої кінзою і за бажанням поливаємо соєвим соусом. Приємного апетиту!