Лакедра (желтохвост) в духовці — це страва, яка приємно здивує вас своїми чудовими смаковими характеристиками і тонким, ненав’язливим ароматом. Морська риба багата білками і Омега-3, тому чудово впишеться в раціон, як дорослих, так і дітей. Для балансу смаку можна використовувати наступні добавки: сметана, цитрусові фрукти або всілякі овочі. Всім любителям морепродуктів присвячується!
Лакедра, запечена у фользі в духовці
Лакедра, запечена у фользі в духовці – це прекрасний варіант для корисного і смачного вечері, який подарує вашим смаковим рецепторам справжню насолоду. Готування проста і ненав’язлива, тому навіть без кулінарного досвіду, у вас все вийде з першого разу!
Інгредієнти на
3 порц.
- Лакедра 1 кг
- Олія оливкова 20 мл
- Сік лимонний 2 ч. л.
- Помідори черрі 200 гр.
- Спеції для риби за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Першим ділом зчищають луску, після потрошимо тушку – старанно промиваємо під струменем води і насухо витираємо паперовими рушниками.
- Натираємо лакедру сіллю з усіх боків.
- Черевце збризкуємо соком цитрусового фрукта.
- У піалі об’єднуємо оливкова олія і приправи – промазуємо рибу і ставимо в холод на 60 хвилин для просочення.
- За закінчення часу, промиваємо помідори черрі і начиняємо овочами рибу (або просто кладемо поруч). Рибу загорнути у фольгу і ставимо в духовку.
- Запікаємо страву протягом 20 хвилин при температурі 200 градусів.
- Ароматну рибку подаємо до столу «з пилу, з жару» і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Желтохвост з овочами в духовці
Желтохвост з овочами в духовці – це комплексне блюдо, приготувавши яке, вам не доведеться витрачати час і зусилля на окрему приготування гарніру. Овочі і риба – це класичне поєднання, перед яким неможливо встояти, та й навіщо відмовляти собі в такому задоволенні?
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Желтохвост – 700 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розрізаємо розморожену тушку уздовж черевця, викидаємо нутрощі, згустки крові. Також позбавляємося від зябер і плавників, промиваємо рибу і натираємо всередині і зовні сіллю і чорним перцем, залишаємо для просочення на 20 хвилин.
Крок 2. Очищаємо овочі, цибулю дрібно нарізаємо, а моркву тремо на бурачной тертці – пасеруємо до легкої рум’яності на олії, солимо.
Крок 3. Деко вистилаємо листом фольги і кладемо рибу, «фаршируємо» засмажкою та кільцями лимона.
Крок 4. Обертаємо заготовку у фольгу і ставимо в духову шафу: 200 градусів 40 хвилин. Якщо ви хочете отримати рум’яну скоринку, то за пару хвилин до готовності тушку розгортаємо.
Крок 5. Нарізаємо желтохвоста порційно і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Лакедра з картоплею в духовці
Лакедра з картоплею в духовці – це апетитне блюдо, яке заповнить своїм неперевершеним ароматом все ваше житло, ще в процесі теплової обробки. Технологія приготування дуже схожа з м’ясом «по-французьки», сир, сметана та пряні спеції – це запорука успіху!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Лакедра (філе) – 700 гр.
- Картопля – 6-8 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Сир твердих сортів (тертий) – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом очищаємо і промиваємо овочі, філе ріжемо на порційні шматочки, сир подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.
Крок 2. Довільно нарізаємо моркву і цибулю, обсмажуємо на столовій ложці розігрітого рослинного масла до м’якості, трохи підсолюємо.
Крок 3. В окремій чашці змішуємо складові заливки: сметану, яйце, сир, улюблені приправи, сіль і мелений перчик.
Крок 4. Вымешав до однорідності, на час прибираємо в бік.
Крок 5. Бульби картоплі ріжемо на пластини середньої товщини.
Крок 6. Дно вогнетривкої форми промазуємо залишилися рослинним маслом і викладаємо картоплю, солимо.
Крок 7. Зверху розподіляємо пасеровані овочі.
Крок 8. На овочеву «подушку» поміщаємо лакедру, приправляємо сіллю і перцем.
Крок 9. Присмачую напівфабрикат сирно-яєчної масою і переміщаємо у попередньо прогріту духовку, запікаємо протягом 35-45 хвилин при температурі 180-190 градусів.
Крок 10. Акуратно виймаємо форму з духовки.
Крок 12. Розподіляємо апетитне блюдо по тарілках і смакуємо. Приємного апетиту!
Желтохвост, запечений стейками
Желтохвост, запечений стейками – це вишукане блюдо, яке закохує в себе після зняття першої проби. Запечені шматочки, просочені добавками, в буквальному сенсі тануть у роті і розпадаються по волокнах від мінімального тиску приладами. Спробуйте і ви не пошкодуєте!
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Желтохвост – 1 кг
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Сметана – 150 гр.
- Масло рослинне – 5 мл
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу очищаємо і потрошимо, також обов’язково позбавляємося від плавників, зябер, голови і хвоста – ретельно промиваємо й обсушуємо серветками.
Крок 2. Розрізаємо тушку на порційні шматочки – стейки.
Крок 3. Збризкуємо желтохвоста лимонним соком і натираємо сіллю і спеціями, складаємо в піалу, затягуємо плівкою і ставимо в холод на 120 хвилин для маринування.
Крок 4. Просочені добавками шматочки перекладаємо на деко, устеленный фольгою або пекарської папером, присмачую рослинним маслом, змащуємо сметаною лакедру і запікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах.
Крок 5. Доповнюємо рибку улюбленим гарніром або овочами і насолоджуємося ніжною текстурою. Приємного апетиту!
Лакедра в сметані в духовці
Лакедра в сметані в духовці – це ситне і просте у приготуванні страва, яке вражає своєю ніжною текстурою і приємним ненав’язливим ароматом. Рибка, приготовлена таким способом, буде ідеально поєднуватися з різноманітними гарнірами, овочами і зеленню.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Лакедра – 1 шт.
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Сметана – 150 гр.
- Кріп – 20 гр.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти: рибку попередньо дістаємо з морозилки, видаляємо нутрощі, голову, хвіст і плавники.
Крок 2. Розрізаємо на стейки товщиною близько двох сантиметрів і старанно натираємо спеціями і сіллю.
Крок 3. Збризкуємо лакедру соком лимона, складаємо в миску і маринуємо 20-30 хвилин.
Крок 4. В цей час дрібно рубаємо промитий і обсушенный кріп, змішуємо зелень зі сметаною.
Крок 5. Просочені приправами шматочки кладемо на фольгу і щедро змащуємо ароматною сметаною. Запікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах. Приємного апетиту!
Лакедра, запечена з лимоном
Лакедра, запечена з лимоном – це класичне поєднання ніжного рибного філе і кислинки цитрусового фрукта. Пропонуємо вам доповнити вищезазначений «тандем» пекучим часником, меленим перцем і соєвим соусом. Також для приготування нам знадобиться рукав для запікання.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 7-10 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Лакедра – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Лимон – ½ шт.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У випотрошеної тушки зрізаємо голову, рибу обполіскуємо водою всередині і зовні.
Крок 2. Укладаємо лакедру в пакет для запікання, зав’язуємо у обох сторін і запікаємо протягом півгодини при 200 градусах.
Крок 3. Паралельно об’єднуємо соєвий соус і сік, вичавлений з половинки цитруса.
Крок 4. Заправку доповнюємо чорним перцем і часником, пропущеним через прес.
Крок 5. Готову тушку виймаємо з духовки, розрізаємо рукав і легким рухом руки видаляємо шкірку з одного боку, слідом відокремлюємо філе і позбавляємося від хребта. Аналогічно поступаємо з другою половиною риби, залишаючи шкіру в пакеті.
Крок 6. Філе розкладаємо по тарілках і поливаємо апетитним соусом – дегустуємо. Приємного апетиту!
Лакедра в рукаві в духовці
Лакедра в рукаві в духовці – це самий простий і не замороченный спосіб приготування соковитою і ніжною рибки. Мінімум зусиль і часу, а обід або вечерю вам забезпечений, причому неймовірно смачний і ароматний!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Лакедра – 1 шт.
- Соус соєвий – 1 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Рибу розрізаємо вздовж черева і дістаємо тельбухи, обрізаємо голову. Лакедру ретельно промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових серветок.
Крок 3. Укладаємо рибку в рукав для запікання і готуємо при 200 градусах протягом 25 хвилин.
Крок 4. Паралельно з’єднуємо подрібнений часник і соєвий соус.
Крок 5. Розрізаємо пакет вздовж і знімаємо шкірку, лопаткою піддягаємо філе і викладаємо на тарілки. Тепер викидаємо хребет і реберні кістки, добираємося до другого філе і також перекладаємо.
Крок 6. Блюдо сервіруємо і обов’язково поливаємо соком, що залишився в рукаві, а також соусом.
Крок 7. Рибку перчимо і при необхідності досолює. Готуйте і отримуйте задоволення!