Лакедра (желтохвост) в духовці – 7 рецептів запеченої риби з покроковими фото

Желтохвост, запечений стейками

Желтохвост, запечений стейками – це вишукане блюдо, яке закохує в себе після зняття першої проби. Запечені шматочки, просочені добавками, в буквальному сенсі тануть у роті і розпадаються по волокнах від мінімального тиску приладами. Спробуйте і ви не пошкодуєте!

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Желтохвост – 1 кг
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Сметана – 150 гр.
  • Масло рослинне – 5 мл
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу очищаємо і потрошимо, також обов’язково позбавляємося від плавників, зябер, голови і хвоста – ретельно промиваємо й обсушуємо серветками.

Крок 2. Розрізаємо тушку на порційні шматочки – стейки.

Крок 3. Збризкуємо желтохвоста лимонним соком і натираємо сіллю і спеціями, складаємо в піалу, затягуємо плівкою і ставимо в холод на 120 хвилин для маринування.

Крок 4. Просочені добавками шматочки перекладаємо на деко, устеленный фольгою або пекарської папером, присмачую рослинним маслом, змащуємо сметаною лакедру і запікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах.

Крок 5. Доповнюємо рибку улюбленим гарніром або овочами і насолоджуємося ніжною текстурою. Приємного апетиту!