Желтохвост, запечений стейками
Желтохвост, запечений стейками – це вишукане блюдо, яке закохує в себе після зняття першої проби. Запечені шматочки, просочені добавками, в буквальному сенсі тануть у роті і розпадаються по волокнах від мінімального тиску приладами. Спробуйте і ви не пошкодуєте!
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Желтохвост – 1 кг
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Сметана – 150 гр.
- Масло рослинне – 5 мл
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу очищаємо і потрошимо, також обов’язково позбавляємося від плавників, зябер, голови і хвоста – ретельно промиваємо й обсушуємо серветками.
Крок 2. Розрізаємо тушку на порційні шматочки – стейки.
Крок 3. Збризкуємо желтохвоста лимонним соком і натираємо сіллю і спеціями, складаємо в піалу, затягуємо плівкою і ставимо в холод на 120 хвилин для маринування.
Крок 4. Просочені добавками шматочки перекладаємо на деко, устеленный фольгою або пекарської папером, присмачую рослинним маслом, змащуємо сметаною лакедру і запікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах.
Крок 5. Доповнюємо рибку улюбленим гарніром або овочами і насолоджуємося ніжною текстурою. Приємного апетиту!