Лаваш – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати лаваш для шаурми в домашніх умовах?

Для приготування смачної шаурми необхідний хороший тонкий лаваш. Його також можна зробити в домашніх умовах. Це зовсім нескладно. Використовуйте простий рецепт з покроковим описом.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 9 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно в глибоку миску і розмішуємо її з сіллю.

2. Кип’ятимо воду, злегка остуджуємо її, розмішуємо з рослинним маслом і переливаємо в борошно.

3. Починаємо вимішувати продукти спочатку ложкою, щоб не обпалити руки.

4. Далі вимішуємо руками до утворення щільного кома. Залишаємо його на 20 хвилин.

5. Готове тісто розгортаємо в рулет.

6. Ділимо його на кілька рівних частин.

7. З кожної частини формуємо акуратний кульку.

8. Розкачуємо кульку в тонкий пласт.

9. Також чинимо і іншими кульками.

10. Підготуємо плоску тарілку, пензлик і воду. Це потрібно після того, як лаваші будуть готові.

11. Борошняну заготівлю викладаємо в сковороду.

12. Готуємо без масла.

13. Обсмажуємо з обох сторін по 1-2 хвилини.

14. Кожен лаваш обмазуємо водою, загортаємо в рушник і залишаємо на 20 хвилин.

15. Еластичний лаваш для домашньої шаурми готовий.