Як приготувати лаваш для шаурми в домашніх умовах?
Для приготування смачної шаурми необхідний хороший тонкий лаваш. Його також можна зробити в домашніх умовах. Це зовсім нескладно. Використовуйте простий рецепт з покроковим описом.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 9 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 350 гр.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно в глибоку миску і розмішуємо її з сіллю.
2. Кип’ятимо воду, злегка остуджуємо її, розмішуємо з рослинним маслом і переливаємо в борошно.
3. Починаємо вимішувати продукти спочатку ложкою, щоб не обпалити руки.
4. Далі вимішуємо руками до утворення щільного кома. Залишаємо його на 20 хвилин.
5. Готове тісто розгортаємо в рулет.
6. Ділимо його на кілька рівних частин.
7. З кожної частини формуємо акуратний кульку.
8. Розкачуємо кульку в тонкий пласт.
9. Також чинимо і іншими кульками.
10. Підготуємо плоску тарілку, пензлик і воду. Це потрібно після того, як лаваші будуть готові.
11. Борошняну заготівлю викладаємо в сковороду.
12. Готуємо без масла.
13. Обсмажуємо з обох сторін по 1-2 хвилини.
14. Кожен лаваш обмазуємо водою, загортаємо в рушник і залишаємо на 20 хвилин.
15. Еластичний лаваш для домашньої шаурми готовий.