Простий і швидкий спосіб приготування лаваша без дріжджів
Швидкий спосіб приготувати тонкий лаваш в домашніх умовах — без використання дріжджів. Такий продукт стане відмінним доповненням до гарячих страв або ж основою для смачних закусок.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 5 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 450 гр.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно і розмішуємо її з рослинним маслом і сіллю.
2. Сюди ж вливаємо склянку гарячої води.
3. Вимішуємо продукти до утворення щільного кома. Залишаємо його в теплому місці на 30 хвилин.
4. Ділимо тісто на кілька рівних частин. Кожну розкачуємо в тонкий коло. Проколюємо заготовки виделкою.
5. Обсмажуємо продукт в розпеченій сковороді. Отриманий лаваш кладемо на рушник, обмазуємо його водою, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин. Така процедура робить продукт еластичним.
6. Тонкий бездріжджовий лаваш готовий!