Лаваш – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Простий і швидкий спосіб приготування лаваша без дріжджів

Швидкий спосіб приготувати тонкий лаваш в домашніх умовах — без використання дріжджів. Такий продукт стане відмінним доповненням до гарячих страв або ж основою для смачних закусок.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 5 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно і розмішуємо її з рослинним маслом і сіллю.

2. Сюди ж вливаємо склянку гарячої води.

3. Вимішуємо продукти до утворення щільного кома. Залишаємо його в теплому місці на 30 хвилин.

4. Ділимо тісто на кілька рівних частин. Кожну розкачуємо в тонкий коло. Проколюємо заготовки виделкою.

5. Обсмажуємо продукт в розпеченій сковороді. Отриманий лаваш кладемо на рушник, обмазуємо його водою, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин. Така процедура робить продукт еластичним.

6. Тонкий бездріжджовий лаваш готовий!