Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму – 7 смачних рецептів з покроковими фото

Лечо з кабачками, морквою і цибулею на зиму

Лечо з кабачками, морквою і цибулею на зиму виходить напрочуд ніжним і апетитним. Подавайте яскравий овочевий продукт з гарячими гарнірами, м’ясними або рибними стравами. Для заготівлі на тривале зберігання беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет 9% – 30 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1,5 ч. л.
  • Трави сушені – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для заготівлі лечо з кабачками, морквою і цибулею на зиму.

Крок 2. Виливаємо рослинне масло в каструлю з товстим дном. Відправляємо сюди подрібнену цибулю та моркву. Обсмажуємо овочі на середньому вогні.

Крок 3. Кабачок очищаємо і ріжемо кубиками. Відправляємо в каструлю з цибулею і морквою.

Крок 4. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю, який попередньо очищаємо від насіння.

Крок 5. Помідори подрібнюємо ножем або в блендері. Викладаємо масу в каструлю з іншими овочами.

Крок 6. Доповнюємо масу сіллю, цукром і сушеними травами.

Крок 7. Перешиваємо частування і тушкуємо 40 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи. В кінці вливаємо оцет. Готовий продукт розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 8. Лечо з кабачками, морквою і цибулею на зиму готово. Забирайте заготовки на зберігання в прохолодне місце.