Лечо з кабачками, морквою і цибулею на зиму
Лечо з кабачками, морквою і цибулею на зиму виходить напрочуд ніжним і апетитним. Подавайте яскравий овочевий продукт з гарячими гарнірами, м’ясними або рибними стравами. Для заготівлі на тривале зберігання беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет 9% – 30 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1,5 ч. л.
- Трави сушені – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти для заготівлі лечо з кабачками, морквою і цибулею на зиму.
Крок 2. Виливаємо рослинне масло в каструлю з товстим дном. Відправляємо сюди подрібнену цибулю та моркву. Обсмажуємо овочі на середньому вогні.
Крок 3. Кабачок очищаємо і ріжемо кубиками. Відправляємо в каструлю з цибулею і морквою.
Крок 4. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю, який попередньо очищаємо від насіння.
Крок 5. Помідори подрібнюємо ножем або в блендері. Викладаємо масу в каструлю з іншими овочами.
Крок 6. Доповнюємо масу сіллю, цукром і сушеними травами.
Крок 7. Перешиваємо частування і тушкуємо 40 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи. В кінці вливаємо оцет. Готовий продукт розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 8. Лечо з кабачками, морквою і цибулею на зиму готово. Забирайте заготовки на зберігання в прохолодне місце.