Ледачі хачапурі з сиром на сковороді – 6 швидких рецептів з покроковими фото

Ледачі хачапурі з сиром на молоко на сковороді

Щоб позбутися від кислинки, яку надає хачапурі кефір, спробуйте додати замість нього молоко. Коржі вийдуть не менш пишними і смачними.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Сир – 250-300 гр.
  • Борошно – 1 склянка
  • Молоко – 1 склянка
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку вбиваємо в спеціально підготовлену миску обидва яйця. Потім додаємо сіль і збиваємо інгредієнти віночком. Продовжуючи перемішувати продукти, вливаємо необхідну кількість молока.

Крок 2. Просіваємо борошно. Краще зробити це заздалегідь та кілька разів, щоб борошно наситилася киснем і коржі вийшли більш пишними.

Крок 3. Вводимо просіяне борошно поступово, щоб не утворювалися грудочки, при цьому постійно перемішуємо інгредієнти тим же віночком в процесі.

Крок 4. Шматочок сиру натираємо на крупній тертці і ділимо масу на дві рівні частини. Додаємо частину сиру в тісто і добре перемішуємо його. Повторюємо процедуру з другою частиною.

Крок 5. Сковороду змащуємо рослинним маслом і ставимо на вогонь. У розігріту ємність вливаємо тісто і розподіляємо його по дну сковороди. Намагаємося зробити це рівномірно. Обсмажуємо одну сторону хачапурі 5 хвилин. Ємність накриваємо кришкою. Потім перевертаємо корж іншою стороною і продовжуємо обжарку. Через 5 хвилин вимикаємо плиту.

Приємного апетиту!