Ледачі хачапурі з сиром на молоко на сковороді
Щоб позбутися від кислинки, яку надає хачапурі кефір, спробуйте додати замість нього молоко. Коржі вийдуть не менш пишними і смачними.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Сир – 250-300 гр.
- Борошно – 1 склянка
- Молоко – 1 склянка
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку вбиваємо в спеціально підготовлену миску обидва яйця. Потім додаємо сіль і збиваємо інгредієнти віночком. Продовжуючи перемішувати продукти, вливаємо необхідну кількість молока.
Крок 2. Просіваємо борошно. Краще зробити це заздалегідь та кілька разів, щоб борошно наситилася киснем і коржі вийшли більш пишними.
Крок 3. Вводимо просіяне борошно поступово, щоб не утворювалися грудочки, при цьому постійно перемішуємо інгредієнти тим же віночком в процесі.
Крок 4. Шматочок сиру натираємо на крупній тертці і ділимо масу на дві рівні частини. Додаємо частину сиру в тісто і добре перемішуємо його. Повторюємо процедуру з другою частиною.
Крок 5. Сковороду змащуємо рослинним маслом і ставимо на вогонь. У розігріту ємність вливаємо тісто і розподіляємо його по дну сковороди. Намагаємося зробити це рівномірно. Обсмажуємо одну сторону хачапурі 5 хвилин. Ємність накриваємо кришкою. Потім перевертаємо корж іншою стороною і продовжуємо обжарку. Через 5 хвилин вимикаємо плиту.
Приємного апетиту!