Простий рецепт приготування лінивих голубців на сковороді
Нехай назва «Ліниві голубці» не вводить вас в оману – з цією стравою доведеться повозиться, особливо багато часу забирає підготовчий процес: шатківниця капусти і відварювання рису… Однак ліниві голубці, приготовлені на сковороді, виходять смачною стравою, тому, якщо у вас є час і бажання, робіть на кухні з радістю, і нехай результат вас не розчарує!
Інгредієнти:
- Капуста – 250 гр.
- Фарш будь-який – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Рис сирий – 4 ст.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Вершки – 70 гр.
- Паста томатная – 70 гр.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Перець та інші приправи – до смаку.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Як можна тонше нашаткуйте білокачанну капусту, скористайтеся, якщо є, машинкою для шаткування.
Крок 2. У велику каструлю викладіть всю капусту, залийте окропом і дайте прокипіти 3-4 хвилини, а потім дайте капусті постояти в окропі хвилин 15-20.
Крок 3. Потім воду з капусти злийте та відіжміть її руками – зайва рідина не потрібна.
Крок 4. Поки капуста розм’якшується, цибулю та моркву дрібно наріжте (моркву можна натерти на тертці), а потім обсмажте в олії, помішуючи, щоб овочі стали м’якшими.
Крок 5. Рис заздалегідь відваріть до напівготовності у підсоленій воді, потім злийте воду.
Крок 6. Замішуйте фарш у великій мисці, виклавши до рису капусту, м’ясний фарш, пасеровану цибулю та моркву, а також додайте куряче яйце, сіль та будь-які спеції на ваш смак. Добре вимісіть фарш, щоб він став однорідною масою.
Крок 7. З м’ясоовочевої маси зліпите овальні котлетки невеликого розміру, потім обваляйте їх у борошні або панірувальних сухарях.
Крок 8. На сковороді нагрійте олію і обсмажте ліниві голубчики з двох сторін, щоб вони схопилися скоринкою.
Крок 9. З томатної пасти, сметани та невеликої кількості води (приблизно 0,5 склянки) зробіть заливку, розбовтавши її.
Крок 10. Заливання влийте в сковороду з голубцями. Вони повинні бути повністю занурені в рідину, тому води долийте в міру потреби.
Крок 11. Гасіть у сковороді під кришкою ліниві голубці приблизно 45-50 хвилин, підливаючи окріп, коли він википатиме.
Крок 12. Ледачі голубці будуть повністю готовими, коли стануть м’якими. Подавайте їх до столу зі сметаною, присипавши рубаною свіжою зеленню.
Смачного!
Порада: щоб підлива була смачнішою, до сковороди за 20 хвилин до готовності голубців можна додати запашний перець горошком і лавровий лист.