Ледачі голубці з пекінською капустою
Ліниві голубці з пекінською капустою готуються швидше, ніж із традиційною білокачанною, тому їх люблять багато господинь. А якщо ви ще жодного разу не скуштували таку страву, тоді ми рекомендуємо вам зробити її на найближчий обід або на вечерю. Гасіть ледачі голубці з пекінською капустою в мультиварці, в казані або запікайте в духовці.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Рис сирий – 0,5 ст.
- Капуста пекінська – 1 шт. невеликого розміру.
- Олія – для обсмажування.
- Приправи сухі – до смаку.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Вершки – 170 мл.
- Томатний соус – 100мл.
- Вода – 100 мл.
- Часник – 3-4 зубчики.
- Зелень – пучок.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед до повної готовності зваріть рис у солоній воді, відцідіть його на друшляк.
Крок 2. Чистий качан пекінської капусти наріжте дрібними кубиками, також наріжте і цибулю.
Крок 3. М’ясний фарш (найкраще – власного приготування) викладіть у миску, до нього додайте яйце, рис, цибулю та капусту, змішайте все, приправте спеціями та сіллю на ваш смак.
Крок 4. Сформуйте з фаршу голубці ліниві у вигляді котлет, а потім обсмажте їх у невеликій кількості олії з двох сторін.
Крок 5. Зробіть соус, змішавши томатний соус (можна і свіжі, нарізані томати) зі сметаною і дрібно рубаним часником. Соус підсоліть і поперчіть до смаку, додайте гарячу воду і розмішайте.
Крок 6. Голубці тушкуйте в казані або запікайте у формі в духовці, заливши соусом. Час приготування: 30-40 хвилин (або орієнтуйтеся на свою плиту).
Крок 7. Готові ліниві голубці з пекінською капустою будуть м’якими, капуста не повинна хрумтіти на зубах.
Крок 8. Подавайте до столу голубці разом зі сметаною та свіжою зеленню.
Смачного!