Лениві голубці – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Ледачі голубці з пекінською капустою

Ліниві голубці з пекінською капустою готуються швидше, ніж із традиційною білокачанною, тому їх люблять багато господинь. А якщо ви ще жодного разу не скуштували таку страву, тоді ми рекомендуємо вам зробити її на найближчий обід або на вечерю. Гасіть ледачі голубці з пекінською капустою в мультиварці, в казані або запікайте в духовці.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис сирий – 0,5 ст.
  • Капуста пекінська – 1 шт. невеликого розміру.
  • Олія – ​​для обсмажування.
  • Приправи сухі – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершки – 170 мл.
  • Томатний соус – 100мл.
  • Вода – 100 мл.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Зелень – пучок.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед до повної готовності зваріть рис у солоній воді, відцідіть його на друшляк.

Крок 2. Чистий качан пекінської капусти наріжте дрібними кубиками, також наріжте і цибулю.

Крок 3. М’ясний фарш (найкраще – власного приготування) викладіть у миску, до нього додайте яйце, рис, цибулю та капусту, змішайте все, приправте спеціями та сіллю на ваш смак.

Крок 4. Сформуйте з фаршу голубці ліниві у вигляді котлет, а потім обсмажте їх у невеликій кількості олії з двох сторін.

Крок 5. Зробіть соус, змішавши томатний соус (можна і свіжі, нарізані томати) зі сметаною і дрібно рубаним часником. Соус підсоліть і поперчіть до смаку, додайте гарячу воду і розмішайте.

Крок 6. Голубці тушкуйте в казані або запікайте у формі в духовці, заливши соусом. Час приготування: 30-40 хвилин (або орієнтуйтеся на свою плиту).

Крок 7. Готові ліниві голубці з пекінською капустою будуть м’якими, капуста не повинна хрумтіти на зубах.

Крок 8. Подавайте до столу голубці разом зі сметаною та свіжою зеленню.

Смачного!