Ліниві голубці в мультиварці – 6 покрокових рецептів з фото

Голубці – одне з популярних страв слов’янської кухні, однак вони вимагають особливої вправності і багато часу для приготування. Тут зібрані кращі рецепти для господинь, які хочуть нагодувати близьких смачним блюдом, не витрачаючи на його готування занадто багато сил і часу.

Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом в мультиварці Редмонд

Класичні інгредієнти і допомогу мультиварки в приготуванні – запорука смачного і легкого страви, яку можна подати до обіду чи вечері. Вибирати фарш для голубців краще трохи пожирніше, наприклад, із свинини, щоб голубці на смак були більш соковитими.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Капуста білоголова 300 гр.
  • Свинячий фарш 300 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Рис білий ½ склянки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для фаршу за смаком
  • Часник 2 зуб.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Сметана 100 гр.
  • Томатна паста 100 гр.
  • Сухарі панірувальні за бажанням
  • Вода кип’ячена за бажанням
  • Зелень для подачі

Процес приготування:

  1. Як приготувати ліниві голубці в мультиварці? Рис залийте водою в мультиварці у співвідношенні 1:1, злегка підсолити і готуйте 10 хвилин в режимі «рис/крупа».
  2. Моркву натерти, цибулю наріжте дрібним кубиком, а капусту нашаткуйте дуже тонко.
  3. Підготовлений рис у глибокій мисці змішайте з м’ясним фаршем і готовими овочами, туди ж розбивають одне яйце, додають трохи солі і спецій і ретельно вимішують масу.
  4. З підготовленої мясоовощной суміші ліплять котлети і обкачують їх у сухарях, а потім готують з обох сторін, включивши режим «смаження», з додаванням рослинного масла, щоб як слід, підрум’янилися. Оброблені ліниві голубці складають у чашу мультиварки так, щоб до верхнього краю залишалося кілька сантиметрів.
  5. В окремій ємності змішують сметану з томатною пастою, солять і розбавляють холодною кип’яченою водою, щоб соус вийшов більш рідкої консистенції. На цьому етапі також в соус кладуть дрібно нарізаний часник. Все перемішують і заливають голубці в чаші пристрої, щоб вони були повністю покриті соусом.
  6. Страву доводять до готовності в режимі «гасіння» протягом 30-40 хвилин, а потім подають в гарячому стані з соусом і зеленню. Приємного апетиту!

Як приготувати ліниві голубці в томатно-сметанному соусі в мультиварці?

Найкраще блюдо під назвою «ліниві голубці» вдається, якщо готувати його в томатно-сметанному соусі. У такому разі фарш з рисом і капустою просочуються підливою і набувають додаткові відтінки смаку, стають більш соковитими, з характерним апетитним ароматом.

Час готування:1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Капуста – 1 качан.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.

Процес приготування:

1. Рис готується в мультиварці на режимі «рис» або «крупи», щоб він став трохи м’якше, але не до готовності.

2. У глибокій мисці з’єднуються м’ясної, краще свинячий фарш, трохи, скільки потрібно солі і спецій, а також підготовлений рис.

3. Моркву потрібно окремо дрібно нарізати або натерти, так само вчинити з капустою і цибулею.

4. Овочі змішують з рисово-м’ясним фаршем, його потрібно ретельно вимішати, а потім зліпити акуратні невеликі голубці, краще, якщо вони будуть довгастої форми. Заготовки поміщаються в чашу пристрої з маслом для готування у відповідному режимі, наприклад, «смаження», щоб вони підрум’янилися з усіх боків.

5. У підходящої посуді змішують інгредієнти для заливки: вказана кількість томатної пасти, а також воду, сметану, добре подрібнений часник, необхідну кількість за смаком солі і спецій. В підливку всипають трохи борошна, ретельно з’єднують інгредієнти.

6. У чашу пристрою складають голубці і заливають їх соусом зі сметаною і томатною пастою. Готують протягом 30 хвилин з використанням режиму «Гасіння», а після подають, поки вони не встигли охолонути, з рубаною петрушкою.

Ліниві голубці в мультиварці шарами

При приготуванні голубців по цьому рецепту необхідні інгредієнти – сирий рис, м’ясний фарш і традиційні овочі – викладають у каструлю шарами, не витрачаючи час на змішування і ліплення. Страва виходить не менш смачним, а ось подача – більш оригінальною.

Час готування:1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Капуста – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Готуються овочі дрібно рубається цибулю шинкують морква і капуста. Страва буде смачнішим, якщо всі овочі будуть нарізані дуже тонкою соломкою.

2. Пассеруются шматочки цибулі та моркви в олії в режимі «Випічка» на протязі 10 хвилин, солять і перчать овочі.

3. Потім поверх термічно оброблених цибулі і моркви викладають окремим шаром фарш, солять і перчать, поверх нього – сирий рис.

4. Поверх рису розподіляють підготовлене кількість капусти, розрівнюють, додають сіль і перець, а зверху заливають сметаною і додають воду так, щоб всі верстви були нею покриті.

5. Листкові ліниві голубці тримають в мультиварці на режимі «гасіння» близько 40 хвилин, а потім подають. Можна доповнити блюдо з голубцями сметаною і свіжою зеленню.

Ліниві голубці в мультиварці Поларіс

Для цього рецепта рекомендують брати довгозернистий рис і свинячий фарш: вони добре поєднуються разом, а страва виходить більш соковитим і смачним. Деталі смаку можна коригувати, додаючи більше сметани або томатної пасти.

Час готування:1 година 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста – 800 гр.
  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 0,5 склянки
  • Вода – 50 мл
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Капусту тонко шаткують, цибулю нарізають півкільцями, а моркву – як для приготування по-корейськи.

2. Рис промивають, змішують з фаршем і подрібненими овочами. Масу потрібно довести до смаку, додавши потрібну кількість солі і улюблені спеції.

3. У чашу мультиварки наливають масло, викладають масу, розрівнюють.

4. Зверху кладуть пару лаврових листочків.

5. Окремо з’єднують сметану, воду і томатну пасту, підсолюють і додають трохи спецій, перемішують і розподіляють по суміші з фаршу, овочів і рису.

6. Готуються ліниві голубці в режимі «випічка» близько години, потім перемішуються і нудяться в тому ж режимі ще півгодини. Подають страву гарячою з соусом і свіжою зеленню.

Простий рецепт лінивих голубців без рису в мультиварці

Для тих, хто не любить рис або не хоче його використовувати, проте бажає покуштувати смачних ледачих голубців, можна приготувати це блюдо і без крупи. У такому разі береться менш жирний фарш – найкраще суміш курки і яловичини.

Час приготування:50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Фарш м’ясний (курячий і яловичий) – 700 гр.
  • Капуста – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа «хмелі-сунелі» – за смаком.

Процес приготування:

1. Капусту дуже дрібно шаткують, можна натерти її на терці: чим дрібніші шматочки, тим ніжніше і соковитіше буде страва, особливо це важливо для голубців, які готуються без рису.

2. Моркву нарізати як можна більш дрібно, з цибулею надходять аналогічно, проте його можна також пропустити через м’ясорубку.

3. До м’ясного фаршу додають половину цибулі, подрібнену капусту, вбивають яйце і підмішують спеції із сіллю та перцем.

4. З готової маси ліплять заготовки у вигляді котлет.

5. Окремо змішують пасту і сметану з водою, приправляють і солять.

6. На дно мультиварки з рослинним маслом викладають моркву і другу частину цибулі, поверх акуратно розміщують голубці у вигляді котлеток і заливають все підливою. Тримаємо блюдо в режимі «гасіння» близько 40 хвилин.

7. Якщо хочеться більш дієтичного варіанти страви – можна потримати заготовки в мультиварці на пару близько 40 хвилин.

8. Подають страву зеленню, сметаною і, поливаючи приготованим соусом із томатної пасти, сметани.

Швидкі ліниві голубці в мультиварці-скороварці

Рецепт підходить для тих, у кого немає серйозних навичок у готуванні і в розпорядженні не надто багато вільного часу, а хочеться приготувати смачно, з користю і бажано незвичайне блюдо.

Час приготування:50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста – 1 кг
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Бульйон м’ясний – 1 склянка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Сметана для подачі.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю зі свіжою морквиною подрібнюють будь-яким зручним способом – на тертці або нарізують, пасерують в будь-якому, краще рослинному маслі.

2. Фарш солять, перчать і тушкують близько 5-7 хвилин окремо.

3. Капусту дуже дрібно шаткують.

4. На дно чаші мультиварки наливають трохи олії, будь-якого рослинного, кладуть половину підготовленої капусти, слідом шар цибулі і моркви, томатну пасту і один лавровий листочок. Всі злегка підсолити і поперчити. Наступним шаром йде фарш, поверх нього викладають промитий рис і накривають другою частиною капусти. Все заливають бульйоном і додають шматочок вершкового масла.

5. Чашу мультиварки закривають і готують в режимі «овочі» 15 хвилин. По закінченні роботи пристрою вміст чаші перемішують і подають гарячою зі сметаною та зеленню.