Ліниві голубці в мультиварці шарами
При приготуванні голубців по цьому рецепту необхідні інгредієнти – сирий рис, м’ясний фарш і традиційні овочі – викладають у каструлю шарами, не витрачаючи час на змішування і ліплення. Страва виходить не менш смачним, а ось подача – більш оригінальною.
Час готування:1 год.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Капуста – 600 гр.
 - Морква – 1 шт.
 - Цибуля ріпчаста – 1 шт.
 - Рис – 100 гр.
 - Фарш м’ясний – 200 гр.
 - Сметана – 2 ст. л.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 - Масло рослинне – для смаження.
 - Зелень для подачі.
 
Процес приготування:
1. Готуються овочі дрібно рубається цибулю шинкують морква і капуста. Страва буде смачнішим, якщо всі овочі будуть нарізані дуже тонкою соломкою.
2. Пассеруются шматочки цибулі та моркви в олії в режимі «Випічка» на протязі 10 хвилин, солять і перчать овочі.
3. Потім поверх термічно оброблених цибулі і моркви викладають окремим шаром фарш, солять і перчать, поверх нього – сирий рис.
4. Поверх рису розподіляють підготовлене кількість капусти, розрівнюють, додають сіль і перець, а зверху заливають сметаною і додають воду так, щоб всі верстви були нею покриті.
5. Листкові ліниві голубці тримають в мультиварці на режимі «гасіння» близько 40 хвилин, а потім подають. Можна доповнити блюдо з голубцями сметаною і свіжою зеленню.












