Локшина домашня – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати локшину вок в домашніх умовах?

Така локшина готується в сковороді вок: на досить сильному вогні швидко обсмажуються овочі, курка і змішуються з локшиною. Її можна використовувати як домашнього приготування, так і магазинну. Головне – правильно її відварити, щоб тісто не стало занадто м’яким.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Локшина – 300 гр.
  • Грудка куряча – 200 гр.
  • Морква – 80 гр.
  • Перець солодкий – 80 гр.
  • Часник – 15 гр.
  • Цибуля зелена – 15 гр.
  • Для маринування грудки:
  • Сіль -1 гр.
  • Соус соєвий – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Для соусу:
  • Соус соєвий темний – 3 ч. л.
  • Соус соєвий – 1 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Вода – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Грудку ріжемо тонкою соломкою. Кладемо в миску. Додаємо сіль, соєвий соус, чорний мелений перець, рослинне масло. Перемішуємо.

2. Ріжемо тонкою соломкою моркву і солодкий перець. Часник нарізаємо тонкими слайсами, зелену цибулю — дрібними шматочками.

3. В окремій мисці змішуємо зазначені інгредієнти для соусу.

4. Локшину варимо згідно інструкції на упаковці. Після варіння опускаємо її ненадовго в холодну воду – так тісто стане більш еластичним і смачніше.

5. У воке розігріваємо рослинне масло (2 ст. л.) і обсмажуємо на сильному вогні курячу грудку протягом двох хвилин. Викладаємо до курки підготовлені овочі, крім цибулі, перемішуємо, смажимо хвилину.

6. Зменшуємо вогонь, додаємо локшину, вливаємо приготований соус, смажимо ще одну хвилину.

7. Додаємо подрібнений зелений лук, через десять секунд вимикаємо — готово.

Приємного апетиту!