Домашня локшина з куркою і овочами
Ситне блюдо з домашньою локшиною. З приготуванням локшини доведеться повозитися, але воно того варто. Домашній смак завжди цінується більше. За великим рахунком, страву можна приготувати з будь-яким м’ясом, в рецепті беремо курку.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – скільки візьме.
- Філе куряче – 500 гр.
- спаржева Квасоля – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Замішуємо тісто: у миску розбиваємо яйця, насипаємо дрібку солі, збовтуємо. Поступово підсипаємо борошно і перемішуємо. Переходимо на заміс руками. Борошно додаємо за потреби готового тесту – воно повинно бути тугим. Розкачуємо тісто тонко, потім присипаємо борошном, скачуємо рулетом, нарізаємо впоперек тонкими смужками.
2. Відварюємо готову локшину в підсоленій воді, безперервно помішуючи, протягом шести-семи хвилин. Після варіння відкидаємо на сито і даємо відвару стекти.
3. Куряче філе ріжемо тонкими шматочками, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла. Обсмажуємо на ньому подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості, потім додаємо нарізану тонкими полукружиями морква, і нарізане шматочками куряче філе, перемішуємо, готуємо пару хвилин. Додаємо спаржеву квасолю, перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо до м’якості квасолі. Додаємо томатну пасту, досолює при необхідності, перемішуємо. Крохмаль окремо змішуємо з 23 склянки холодної води і вливаємо отриману суміш до м’яса і овочів. Перемішуємо, готуємо ще дві хвилини і вимикаємо.
4. Відварену локшину викладаємо поверх курки з овочами, перемішуємо, подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!