Як зробити локшина для лагмана самому будинку?
Локшина для лагмана відрізняється технологією приготування і виходить трохи іншого смаку. Тонкі заготовки з тіста будемо не нарізати, а витягати – саме витягнута ниткоподібних локшина використовується для уйгурського лагмана. А щоб тісто не липло і не рвалося, використовуємо багато масла і спеціальну содову суміш.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Для тіста:
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 350 гр.
- Вода тепла – 12 ст.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування.
- Для витягування тіста:
- Вода – 12 ст.
- Сіль – 12 ч. л.
- Сода – 12 ч. л.
Процес приготування:
1. Для тесту в мисці змішуємо яйце, сіль і воду. Просіваємо борошно (залишаємо приблизно 150 грам для підсипки) і замішуємо оформлене, гладке, нелипким тісто. Якийсь час його потрібно місити руками, щоб воно набуло еластичність. При необхідності підсипаємо борошно. Готове тісто накриваємо і залишаємо на годину при кімнатній температурі.
2. Готуємо суміш з вказаної кількості води, солі та соди. Після того, як тісто відпочило, змочуємо руки в суміші і зволожуємо тісто, знову вимішуючи його. Зволожувати і вимішувати до тих пір, поки тісто не перестане липнути до робочої поверхні. Після цього приминаем тісто і розрізаємо на довгі товсті смуги, як на фото.
3. Широке блюдо змащуємо олією, руки також змащуємо маслом. Кожну ковбаску» витягаємо руками. Тісто не рветься, добре тягнеться. Витягуємо досить тонко і викладаємо у формі спіралі на блюдо. Залишаємо на тридцять хвилин.
4. Після цього знову витягуємо, домагаючись підсумкового розміру. Орієнтовний діаметр готової локшини – 1-2 мм.
5. Варимо макарони у великій кількості підсоленої води протягом п’яти-семи хвилин. Подаємо у складі лагмана в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!