Вершково-лимонний курд
Вершково-лимонний курд нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Ласощі вийде дуже смачним, ніжним і ароматним. Ідеальне рішення для ваших домашніх десертів.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 400 гр.
Склад:
- Сік лимонний – 160 мл
- Яйце – 225 гр.
- Цедра лимона – 8 гр.
- Цукор – 240 гр.
- Масло вершкове – 350 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість лимонного соку.
Крок 2. Яким зручним способом знімаємо з лимона цедру.
Крок 3. З’єднуємо цедру з цукром і ретельно вимішуємо.
Крок 4. У сотейнику з’єднуємо лимонний сік, цедру з цукром і курячими яйцями. Ставимо на водяну баню.
Крок 5. Прогріваємо до температури 84 градусів і постійно вимішуємо віночком.
Крок 6. Даємо масі охолонути до температури 60 градусів. Занурюємо сюди шматочки вершкового масла і збиваємо близько 10 хвилин.
Крок 7. Вершково-лимонний курд готовий. Використовуйте за призначенням!