Лимонний курд – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Вершково-лимонний курд

Вершково-лимонний курд нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Ласощі вийде дуже смачним, ніжним і ароматним. Ідеальне рішення для ваших домашніх десертів.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 400 гр.

Склад:

  • Сік лимонний – 160 мл
  • Яйце – 225 гр.
  • Цедра лимона – 8 гр.
  • Цукор – 240 гр.
  • Масло вершкове – 350 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість лимонного соку.

Крок 2. Яким зручним способом знімаємо з лимона цедру.

Крок 3. З’єднуємо цедру з цукром і ретельно вимішуємо.

Крок 4. У сотейнику з’єднуємо лимонний сік, цедру з цукром і курячими яйцями. Ставимо на водяну баню.

Крок 5. Прогріваємо до температури 84 градусів і постійно вимішуємо віночком.

Крок 6. Даємо масі охолонути до температури 60 градусів. Занурюємо сюди шматочки вершкового масла і збиваємо близько 10 хвилин.

Крок 7. Вершково-лимонний курд готовий. Використовуйте за призначенням!