Листкове тісто – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Домашнє листкове тісто на пиві

Якщо у вас в холодильнику є пляшка світлого пива, саме час використовувати його для приготування листкового тіста. Це ідеальна основа для шарувань та пирогів, які виходять дуже ніжними та смачними.

Час готування – 4 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3-4 ст.
  • Пиво світле – 1 склянка
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Масло вершкове – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед тим, як почати підготовку тесту, слід потримати вершкове масло в морозильній камері. Пиво також має бути охолодженим. Необхідно робити все дуже швидко, щоб інгредієнти не встигли нагрітися.

Крок 2. Просіваємо борошно не менше двох разів, висипаємо її в широку миску з глибоким дном. Додаємо в борошно сіль і соду. Дістаємо з морозилки брикет масла і натираємо необхідну кількість на тертці або масло нарізаємо шматочками і рубаємо її ножем разом з борошном.

Крок 3. Вливаємо в масло склянку пива і починаємо вводити в суміш борошно, паралельно замішуючи тісто. Заготівля повинна вийти м’якою та еластичною. Прямокутник тесту загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 2 години.

Крок 4. Через пару годин виймаємо тісто з холодильника і маємо його на поверхні столу, яку присипаємо борошном. Розкачуємо з тіста пласт. Він повинен бути не більше одного сантиметра завтовшки.

Крок 5. Складаємо тісто таким чином, щоб вийшов «конверт». Защипуємо краї пальцями і перевертаємо тісто на 90 градусів. Повторюємо алгоритм ще раз. Загортаємо тісто в плівку і кладемо в холодильник на 2 години.

Приємного апетиту!