Ікра з лисичок на зиму
Ікра з лисичок на зиму – феноменальне частування, яке зможе втілити в життя навіть початківець кулінар. Грибна ікра хороша для перекусів і аперитиву на будь-якому урочистому заході. Елементарний процес не доставить незручностей, просто дотримуйтесь рецептурою.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Морква – 300 гр.
- Лисички – 1 кг
- Масло рослинне – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний горошком – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо все, що потрібно для приготування ікри. Моркву та цибулю очищаємо. Перебираємо лисички від лісового сміття і зіпсованих примірників. Добре промиваємо гриби.
Крок 2. В розпечену сковорідку наливаємо половину від необхідної кількості рослинного масла. Закидаємо подрібнену моркву.
Крок 3. Очищений цибулю нарізаємо довільно і кладемо до моркви. Готуємо обжарку 10 хвилин, не забуваючи перемішувати.
Крок 4. Підсохлі лисички подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна. Грибну масу відправляємо в товстостінну каструлю.
Крок 5. Розміщуємо на невеликому вогні і тушкуємо під кришкою протягом години.
Крок 6. Овочеву обжарку подрібнюємо так само, як і лисички. Перекладаємо до протушенным грибів. Сиплемо сіль, мелений перець і тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
Крок 7. Після чого додаємо оцет і розмішуємо.
Крок 8. Грибну ікру розподіляємо по стерильним ємкостей. Рослинне масло доводимо до кипіння і заливаємо зверху.
Крок 9. Закручуємо консервацію і остуджуємо, перевернувши ємності догори дном, під шубою з ковдр. Охолоджену закуску переміщаємо в комору. Приємного апетиту!