Як приготувати лисички в сметані з куркою?
М’ясо курки добре «дружить» з будь-якими грибами, і приготоване зі свіжими лисичками, та в сметанному соусі, воно прикрасить будь-який стіл і сподобається як дорослим, так і дітям. Подають цю страву з картопляним пюре або відвареним рисом. Готуємо на сковорідці. Сметану за бажанням можна замінити змішаними з водою і борошном вершками.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Лисички свіжі – 800 р.
- Курка (будь-які частини) – 1 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Сметана – 300 мл
- Масло рослинне – 20 мл
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Курку промивають, обсушують серветкою і нарізають гострим ножем невеликими шматочками. Потім її обсмажують на сковорідці на олії до золотавої скоринки з усіх боків.
2. Очищають і дрібно шаткують цибулини. Нашатковану цибулю перекладають у сковорідку до обсмаженої курки.
3. Потім відразу кладуть промиті і трохи відварені свіжі лисички. Наливаємо в сковорідку півсклянки води і готують страву під прикритою кришкою протягом 30-40 хвилин до повної готовності курки.
4. До кінця приготування додають в сковорідку сметану або соус з вершків, воду і борошно.
5. Солять страву за своїм смаком, перемішують і тушкують, не закриваючи сковорідку кришкою ще 5 хвилин, щоб частина рідини, що випарувалася. Спеції зазвичай до лисичкам з куркою не додають, так як воно досить ароматне за рахунок грибів.
6. Лисички з куркою в сметані подають до столу в гарячому вигляді і з будь-яким гарніром і свіжими овочами.
Приємного апетиту!