Люля-кебаб в духовці – смачне м’ясне блюдо, яке має східні коріння, але приготоване в домашніх умовах. Можливо, хтось пробував його в оригіналі на відпочинку в Туреччині. Як приготувати його самостійно в домашніх умовах в духовці, ви дізнаєтеся з 10 рецептів, які зібрані в цій статті.
Соковитий люля-кебаб з свинячого фаршу в духовці
Люля-кебаб з свинячого фаршу виходить дуже ситним і поживним. Страва подобається чоловікам і його легко можна приготувати в духовці на обід або вечерю.
Інгредієнти на
6 порц.
- Свинина 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Сало курдючне 100 гр.
- Перець чорний мелений 5 гр.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати люля-кебаб в духовці в домашніх умовах? Свинину промийте, наріжте великими шматками.
- М’ясо разом з салом і цибулею прокрутіть через м’ясорубку. Фарш посоліть і приправте за смаком.
- З отриманого фаршу зліпити невеликі ковбаски і надіньте їх на шпажки.
- Заготівлю викладіть на решітку гриль або деко і запікайте в духовці при 200 градусах 20-30 хвилин.
- Готовий люля-кебаб подавайте з гарніром зі свіжих або маринованих овочів.
Приємного апетиту!
Як приготувати люля-кебаб з фаршу яловичини на шпажках в духовці?
Люля-кебаб – це не котлета і не шашлик, а самостійне блюдо, яке придумали на Кавказі. Його можна приготувати на природі, використовуючи мангал або запекти в духовці. Фарш для страви використовується тільки натуральний, без додавання хліба або картоплі.
Час готування: 5,3 годин.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Фарш яловичий – 940 гр.
- Цибуля – 200 гр.
- Кінза – 40 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Вода – 100-150 мл
- Оцет 9 % – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть і дрібно наріжте, покладіть його в миску, додайте оцет і воду, залиште маринуватися на 15 хвилин. Кінзу помийте і дрібно наріжте.
2. Яловичий фарш змішайте з маринованою цибулею та кінзою, посоліть і приправте за смаком.
3. Фарш ретельно вимісіть руками, щоб він став липким і не розвалювався. Затягніть миску харчовою плівкою і поставте її в холодильник на 4 години.
4. Потім розділіть фарш на порції, приблизно рівні 100 грамам. Сформуйте ковбаски.
5. Дерев’яні шпажки заздалегідь вимочити у воді. Проколіть ковбаски шпажками по центру і ще раз примніть м’ясо руками.
6. У форму з бортиками влийте трохи води, помістіть на нього два шампура, на них вже розкладіть підготовлені шпажки з м’ясом. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах близько години.
7. Спостерігайте за тим, як готується страва. Як тільки воно підрум’яниться з одного боку, переверніть його на іншу і продовжуйте так робити до повної готовності люля-кебаба.
8. Подавайте готовий люля-кебаб з маринованою цибулею і свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт люля-кебаба з курячого філе в домашніх умовах
Смачний і ароматний люля-кебаб з курки приготувати простіше простого за цим рецептом навіть починаючому кулінару. Будемо використовувати тільки натуральне куряче м’ясо, цибулю, свіжу зелень і спеції.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 2 зуб.
- Аджика – 1-2 ч. л.
Процес приготування:
1. Дерев’яні шпажки заздалегідь вимочити в холодній воді.
2. Куряче м’ясо дуже дрібно наріжте йди подрібніть в блендері.
3. Ріпчасту цибулю і зелень дрібно порубаєте ножем і змішайте з м’ясом. Додайте сіль і спеції за смаком, вимісити фарш руками до в’язкої щільної консистенції.
4. У фарш додайте подрібнений часник і аджику, ще раз добре перемішайте. Фарш помістіть в холодильник на 30-40 хвилин.
5. Після цього розділіть фарш на невеликі порції, вологими руками сформуйте ковбаски і наліпити їх на дерев’яні шпажки.
6. Розташуйте люля-кебаб над глибокою ємністю і запікайте в духовці при 190-200 градусах 15 хвилин з одного боку і 15 – з іншого.
7. Люля-кебаб подавайте на стіл в гарячому вигляді з маринованою цибулею й овочами.
Приємного апетиту!
Справжній люля-кебаб з фаршу з баранини в духовці
Традиційне кавказьке блюдо люля-кебаб готується з рубаною баранини і є головним конкурентом м’ясному шашлику. Але його можна приготувати не тільки на мангалі, але і запекти в духовці.
Час готування: 140 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Фарш баранячий – 500 гр.
- Сало свиняче – 50-70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Часник – 5-6 зуб.
- Насіння коріандру – 1 щіпка.
- Зіра – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть, помийте і наріжте четвертинками.
2. Часник очистіть і роздушіть плоскою стороною ножа.
3. З половини лимона вичавте сік.
4. У ступку перекладіть сухі спеції і товкачем перетріть їх в порошок.
5. У блендері подрібніть цибулю, часник, зелень і сало. Додайте отриману суміш до баранячому фаршу.
6. Фарш посоліть за смаком, додайте лимонний сік і добре вимісіть його. Після цього заберіть фарш в холодильник на півгодини. Шпажки заздалегідь замочіть у воді, вологими руками наліпити на них фарш і сформуйте тонкі ковбаски.
7. Накрийте деко фольгою, зробіть невеликі поглиблення. Куди буде стікати жир, поверх цієї конструкції встановіть решітку. Помістіть заготовки люля-кебаба на решітку. Запікайте блюдо при 190-200 градусах близько години, періодично перевертайте шпажки.
8. Коли м’ясо добре підрум’яниться і пропечеться, його можна подавати на стіл з гарніром на свій смак.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний люля-кебаб в духовці без шпаг?
Люля-кебаб є дуже поширеною стравою. Але якщо трохи відступити від рецепту і приготувати його без використання шпажок, то це прискорить процес, але смак страви не постраждає.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Фарш яловичий – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Змішайте яловичий фарш з подрібнений цибулею.
2. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем, додайте зелень у фарш.
3. Посоліть і приправте за смаком, перемішайте фарш.
4. Вимішуйте фарш руками протягом 3-4 хвилин, поки він не стане пітним і однорідним.
5. Потім вологими руками сформуйте довгасті ковбаски. Деко змастіть рослинною олією, розкладіть на ньому заготовки.
6. Запікайте люля-кебаб в духовці при 190-200 градусах 40-60 хвилин. Подавайте блюдо в гарячому вигляді з маринованою цибулею і зеленню.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування люля-кебаба на деку в фользі
Красиве і смачне блюдо, яке можна подати у будній день і на святковий стіл. У печі люля-кебаб виходить не гірше, ніж той, який запечений на відкритих вугіллі. У поєднанні з маринованою цибулею і ароматною зеленню це блюдо підкорить серця ваших гостей.
Час готування: 130 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Зелень – 20 гр.
- Коріандр – 0,25 ч. л.
- Зіра – 0,25 ч. л.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. У блендері подрібніть цибулю, часник і зелень.
2. Зіру і коріандр подрібніть в ступці.
3. Змішайте фарш з цибульно-часниковою масою, додайте сіль, спеції і лимонний сік. Фарш необхідно вимісити руками до отримання однорідної в’язкої консистенції і прибрати в холодильник на півгодини.
4. Фарш закріпіть на бамбукових паличках і надайте їм форму довгастих ковбасок.
5. Деко застелити фольгою, викладіть на неї люля-кебаб і акуратно, намагаючись не притискати, накрийте його другим листом.
6. Духовку розігрійте до 200 градусів, поставте в неї деко з люля-кебабом і запікайте протягом 40-50 хвилин. В кінці можна зняти верхній шар фольги і дати м’ясу підрум’янитися. Готовий люля-кебаб подавайте зі свіжою зеленню і маринованою цибулею.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачний і ароматний люля-кебаб з сиром в духовці
Смачний і ароматний люля-кебаб з сиром. Кебаб відрізняється від звичайних котлет тим, що в нього не кладуть яйця іл хліб. В умовах домашньої кухні дуже легко влаштовувати кулінарні експерименти, тому ми вирішили додати в люля-кебаб трохи сиру.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш – 300 гр.
- Цибуля – 100 гр.
- Зелень – 25 гр.
- Сир – 20 гр.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, помийте і дрібно наріжте.
2. Додайте нарізану цибулю в фарш.
3. Сир натріть на середній тертці і додати до фаршу.
4. Зелень промийте, просушіть і порубаєте ножем.
5. У фарш додайте сіль і спеції, ретельно вимісіть його руками, він повинен стати щільним і однорідним. Розділіть Фарш на частини і обліпити навколо дерев’яних шпажок, добре приминаючи фарш руками і формуючи довгасті ковбаски.
6. Запікайте люля-кебаб в духовці при 190-200 градусах близько години, періодично перевертайте ковбаски. Готову страву подавати з овочами і зеленню.
Приємного апетиту!
Як запекти люля-кебаб з картоплі в домашніх умовах?
Страви з картоплі зовсім не обов’язково повинні бути гарніром до основному. Представляємо вам легкий вегетаріанський варіант люля-кебаба на будь-який випадок життя. Цю страву можна подавати як самостійно, додавши до нього овочевий салат або сметанно-часниковий соус.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Картопля – 4 шт.
- Сало курдючне – 40 гр.
- Сіль – за смаком.
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Кумин – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Картопля ретельно помийте і відваріть в мундирі.
2. Варену картоплю, остудіть, очистіть від шкірки і прокрутіть через м’ясорубку разом з курдючним салом.
3. В картопляний фарш додайте сіль і спеції, добре вимісіть. На дерев’яні шпажки наліпити руками картопляний фарш, сформуйте ковбаски.
4. Деко застеліть пергаментом, змажте її рослинною олією і викладіть картопляний люля-кебаб.
5. Запікайте блюдо в духовці, розігрітій до 180 градусів 15-20 хвилин. Люля-кебаб трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Соковитий і дуже смачний люля-кебаб в беконі в духовці
Любителям м’ясних страв точно сподобається цей оригінальний рецепт люля-кебабу. М’ясні ковбаски загортаються в бекон, чому страва виходить ще соковитіше і ароматні.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Бекон – 250 гр.
- Цибуля – 0,5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Базилік – 1 ч. л.
- Кінза – 2 ст. л.
- Перець кайенский – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте фарш, подрібнену цибулю, часник, базилік, кінзу і кайенский перець. Масу посоліть за смаком і вимішуйте руками близько 4-5 хвилин.
2. Фарш повинен бути однорідним і в’язким.
3. З фаршу сформуйте ковбаски і нанизайте їх на шпажки або шампури. На один шампур одна ковбаска.
4. Візьміть форму з високими краями, застеліть її фольгою. Кожен шашличок оберніть в смужку бекону. Розташуйте люля-кебаб над ємністю.
5. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 20-30 хвилин.
6. Подавайте люля-кебаб в беконі з кетчупом або соусом ткемалі.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування люля-кебаба з філе індички
На Кавказі для люля-кебаба використовують виключно м’ясо баранини. Однак, за своїм смаком можна використовувати для приготування фаршу будь-яке м’ясо. Є кілька тонкощів, які необхідно дотримувати таких випадках, про них ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Філе індички – 800 гр.
- Селера – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Морквина – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Масло рослинне – для змазування форми
Процес приготування:
1. Філе індички дуже дрібно наріжте.
2. Овочі та зелень помийте і очистіть.
3. Перекладіть зелень, сельдерей і овочі в блендер, подрібнити до отримання однорідної маси.
4. Потім овочеву масу змішайте з фаршем, додати яйце, сіль і спеції.
5. З фаршу сформуйте довгі котлетки і нанизайте їх на шпажки. Деко застелити фольгою і змастіть рослинною олією. Викладіть заготовки на деко.
6. Запікайте люля-кебаб в духовці при 200 градусах 25-30 хвилин. Готову страву злегка остудіть і подавайте на стіл з гарніром за своїм смаком.
Приємного апетиту!