Як запекти макарони з сосисками і помідорами в духовці?
Щоб урізноманітнити нудний блюдо, яке готують в разі, коли на інше немає ні часу, ні сил, додайте цікаві і незвичайні для нього інгредієнти. Наприклад, томати. Приготуйте разом з макаронами і сосисками в духовці, і ви отримаєте чудову запіканку, в яку закохається вся сім’я.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 45 хвилин
Порції – 3
Склад:
- Макарони – 400 гр.
- Сосиски – 2 шт.
- Сир – 100 гр.
- Молоко – 250 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Томат – 2 шт.
Процес приготування:
1. У невелику миску розбийте яйця і збийте їх з допомогою віночка до невеликої пінки. Додайте молоко, сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте.
2. У каструлі закип’ятіть воду, підсолити її. Відправте туди варитися макарони з твердих сортів пшениці. Вироби можуть бути будь-якої форми: мушлі, ріжки або спіральки. Варіть їх до готовності протягом часу, зазначеного на упаковці. Воно залежить від виду макаронів, але зазвичай не перевищує 10 хвилин. Відкиньте їх на друшляк і дайте стекти воді. Приготовані макарони перекладіть у велику миску. На великій тертці натріть твердий сир. Висипте його в макаронні вироби і перемішайте. Залийте вміст миски яєчно-молочною сумішшю і перемішайте ще раз.
3. Вимийте помідори під проточною водою. Один помідор наріжте великими кубиками, а другий поріжте напівкруглими шматочками. На дно жароміцної форми для запікання викладіть подрібнений кубиками овоч.
4. На них викладіть підготовлені макарони і рівномірно розподіліть їх ложкою по всій площі посуду.
5. Очистіть сосиски від плівки, наріжте кружальцями. Поверх майбутньої запіканки додайте подрібнені м’ясні вироби і скибочки помідора. Розігрійте духовку до 200 градусів і готуйте запіканку протягом 30 хвилин. Подавайте обід відразу ж, поки гарячий. Прикрасьте свіжою зеленню.
Приємного апетиту!