Макрурус – 10 рецептів приготування риби з покроковими фото

Макрурус, приготований в мультиварці

Макрурус, приготований в мультиварці, а цей спосіб вибирають сучасні господині, готується просто і обов’язково з додаванням овочів. Блюдо виходить низькокалорійним, але одночасно смачним і ситним. У цьому рецепті готуємо макруруса під морквяно-сметанною сумішшю і на програмі «Гасіння» протягом години. Можна готувати на програмі «Випічка» протягом 20-30 хвилин.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Макрурус – 800 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Кріп – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи для риби – на смак.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Макрурус заздалегідь розморозьте в природних умовах. Потім рибу почистіть, промийте холодною водою і нарізати на великі шматки.

Крок 2. Моркву очистіть, промийте, наріжте на крупній тертці і перекладіть в окремий посуд.

Крок 3. До натертої моркви, додайте сметану і добре перемішайте ложкою.

Крок 4. Кріп дрібно наріжте, додайте до морквяної суміші, насипте сіль з будь рибної приправу і ще раз добре перемішайте.

Крок 5. Чашу мультиварки змастіть рослинним маслом і викладіть в неї шматки макруруса.

Крок 6. Рибу рівномірно покрийте морквяно-сметанною сумішшю. Закрийте кришку мультиварки і увімкніть програму «Тушкування» на час за замовчуванням, яке зазвичай становить 1 годину.

Крок 7. По завершенні програми макрурус, приготований в мультиварці, розкладіть по порційних тарілках і подайте до столу в гарячому або теплому вигляді. Приємного апетиту!