Макрурус, приготований в мультиварці
Макрурус, приготований в мультиварці, а цей спосіб вибирають сучасні господині, готується просто і обов’язково з додаванням овочів. Блюдо виходить низькокалорійним, але одночасно смачним і ситним. У цьому рецепті готуємо макруруса під морквяно-сметанною сумішшю і на програмі «Гасіння» протягом години. Можна готувати на програмі «Випічка» протягом 20-30 хвилин.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Макрурус – 800 гр.
- Морква – 100 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Кріп – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи для риби – на смак.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Макрурус заздалегідь розморозьте в природних умовах. Потім рибу почистіть, промийте холодною водою і нарізати на великі шматки.
Крок 2. Моркву очистіть, промийте, наріжте на крупній тертці і перекладіть в окремий посуд.
Крок 3. До натертої моркви, додайте сметану і добре перемішайте ложкою.
Крок 4. Кріп дрібно наріжте, додайте до морквяної суміші, насипте сіль з будь рибної приправу і ще раз добре перемішайте.
Крок 5. Чашу мультиварки змастіть рослинним маслом і викладіть в неї шматки макруруса.
Крок 6. Рибу рівномірно покрийте морквяно-сметанною сумішшю. Закрийте кришку мультиварки і увімкніть програму «Тушкування» на час за замовчуванням, яке зазвичай становить 1 годину.
Крок 7. По завершенні програми макрурус, приготований в мультиварці, розкладіть по порційних тарілках і подайте до столу в гарячому або теплому вигляді. Приємного апетиту!