Макрурус – 10 рецептів приготування риби з покроковими фото

Пиріг з макрурусом в духовці

Макрурус, як ніжна і соковита риби, відмінно підходить для начинки пирога в духовці. Її доповнюють відварним рисом або набором овочів, а тісто береться частіше дріжджове. У цьому рецепті замішуємо тісто на молоці і сухих дріжджах. Макрурус доповнимо цвітною капустою брокколі і запечемо пиріг під вершковим соусом. Пиріг з макрурусом буде дуже смачним і в холодному вигляді.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 450 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Макрурус (філе без шкіри) – 500 гр.
  • Капуста цвітна – 100 гр.
  • Брокколі – 100 гр.
  • Моркву – ¼ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Вершки 33% – 50 мл
  • Молоко – 200 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Із вказаного в рецепті кількості інгредієнтів швидко замісити дріжджове тісто, молоко для замісу взяти тепле. Замішане тісто прикрити плівкою і залишити в теплі на 20 хвилин для розстойки і підйому.

Крок 2. У сотейнику розтопити шматочок вершкового масла і обсмажити на ньому при помішуванні ложку борошна.

Крок 3. У обсмажене борошно налити молоко, додати сіль з перцем і при помішуванні заварити соус до густої однорідної текстури.

Крок 4. У приготовлений соус налити вершки і ще раз перемішати.

Крок 5. Філе макруруса дрібно нарізати, максимально обсушити серветкою і посипати сіллю з чорним перцем. Два види капусти відварити протягом 5 хвилин і розрізати на невеликі суцвіття. Моркву нарізати маленькими кубиками.

Крок 6. Круглу форму для випічки застелити папером. Тісто трохи розкачати, укласти у форму, сформувавши бортики по краю.

Крок 7. На тісто викладіть підготовлені інгредієнти начинки і залийте її вершковим соусом. Краї пирога красиво защипайте. Випікайте пиріг у духовці при 175° протягом 30 хвилин. Приготований пиріг з макрурусом сервірувати до столу повністю остуджений. Приємного апетиту!