Пиріг з макрурусом в духовці
Макрурус, як ніжна і соковита риби, відмінно підходить для начинки пирога в духовці. Її доповнюють відварним рисом або набором овочів, а тісто береться частіше дріжджове. У цьому рецепті замішуємо тісто на молоці і сухих дріжджах. Макрурус доповнимо цвітною капустою брокколі і запечемо пиріг під вершковим соусом. Пиріг з макрурусом буде дуже смачним і в холодному вигляді.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 8.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 450 гр.
- Молоко – 200 мл
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Для начинки:
- Макрурус (філе без шкіри) – 500 гр.
- Капуста цвітна – 100 гр.
- Брокколі – 100 гр.
- Моркву – ¼ шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для соусу:
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно – 1 ст. л.
- Вершки 33% – 50 мл
- Молоко – 200 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Із вказаного в рецепті кількості інгредієнтів швидко замісити дріжджове тісто, молоко для замісу взяти тепле. Замішане тісто прикрити плівкою і залишити в теплі на 20 хвилин для розстойки і підйому.
Крок 2. У сотейнику розтопити шматочок вершкового масла і обсмажити на ньому при помішуванні ложку борошна.
Крок 3. У обсмажене борошно налити молоко, додати сіль з перцем і при помішуванні заварити соус до густої однорідної текстури.
Крок 4. У приготовлений соус налити вершки і ще раз перемішати.
Крок 5. Філе макруруса дрібно нарізати, максимально обсушити серветкою і посипати сіллю з чорним перцем. Два види капусти відварити протягом 5 хвилин і розрізати на невеликі суцвіття. Моркву нарізати маленькими кубиками.
Крок 6. Круглу форму для випічки застелити папером. Тісто трохи розкачати, укласти у форму, сформувавши бортики по краю.
Крок 7. На тісто викладіть підготовлені інгредієнти начинки і залийте її вершковим соусом. Краї пирога красиво защипайте. Випікайте пиріг у духовці при 175° протягом 30 хвилин. Приготований пиріг з макрурусом сервірувати до столу повністю остуджений. Приємного апетиту!