Як швидко і смачно засолити горбушу з лимоном?
Горбуша з лимоном методом сухого засолу виходить соковитою, має легкий аромат цитрусових. Її можна використовувати для приготування салатів або закусок, а можна подавати як самостійне блюдо, прикрасивши кружечками лимона. М’ясо риби завдяки лимону не розповзається, його колір стає інтенсивніше.
Час приготування: 20 годин.
Порцій: 10.
Склад:
- Горбуша свіжоморожена – 1,3 кг;
- Лимон – 1 шт.;
- Сіль – 6 ст. л.;
- Цукровий пісок – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Придбати свіжоморожену рибу, великий лимон, підготувати сіль і цукор.
2. Рибу промити, зняти луску. Розпороти черево, витягнути звідти нутрощі.
3. Голову можна не відрізати, але зябра видалити потрібно. Очистити черевце від пленочек.
4. У миску всипати кам’яну сіль.
5. Додати туди ж цукровий пісок.
6. Перемішати сіль з цукром.
7. Підготувати для засолювання горбуші чисту, випрасувану ганчірочку, що підходить за розміром. У неї буде заморочуватися риба. Покласти горбушу посередині ганчірочки. З усіх сторін, присипати її сумішшю з цукрового піску і солі. Не забути промазати сумішшю черевце і район голови.
8. Акуратно загорнути горбушу в ганчірку, покласти в підходящий по довжині контейнер з високими краями (риба в процесі засолювання буде виділяти рідину).
9. Просаливать горбушу в холодильнику близько 15-17 годин. Якщо потрібна слабосолона риба, можна залишити на ніч, а вже вранці приступити до розбирання. Зняти з горбуші тканина, з усіх боків зчистити залишки солі і цукру, обережно зняти шкірку. Розділити рибу на 2 половини, прибрати кісточки і хребет. Розрізати горбушу на шматочки і розкласти на блюді.
10. Великий лимон вимити з милом та обдати окропом. Порізати лимон навпіл, одну половину нашаткувати тонкими часточками для прикраси.
11. З іншої половини видавити на рибу сік, слідкуючи, щоб туди не потрапили кісточки.
12. Прикрасити горбушу на блюді кружечками лимона і свіжою зеленню, прибрати в холодильник ще на пару годин, зверху можна затягнути плівкою або целофановим пакетом.
Приємного апетиту!