Малосольна горбуша – 10 рецептів засолювання горбуші в домашніх умовах з покроковими фото

Як швидко і смачно засолити горбушу з лимоном?

Горбуша з лимоном методом сухого засолу виходить соковитою, має легкий аромат цитрусових. Її можна використовувати для приготування салатів або закусок, а можна подавати як самостійне блюдо, прикрасивши кружечками лимона. М’ясо риби завдяки лимону не розповзається, його колір стає інтенсивніше.

Час приготування: 20 годин.

Порцій: 10.

Склад:

  • Горбуша свіжоморожена – 1,3 кг;
  • Лимон – 1 шт.;
  • Сіль – 6 ст. л.;
  • Цукровий пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Придбати свіжоморожену рибу, великий лимон, підготувати сіль і цукор.

2. Рибу промити, зняти луску. Розпороти черево, витягнути звідти нутрощі.

3. Голову можна не відрізати, але зябра видалити потрібно. Очистити черевце від пленочек.

4. У миску всипати кам’яну сіль.

5. Додати туди ж цукровий пісок.

6. Перемішати сіль з цукром.

7. Підготувати для засолювання горбуші чисту, випрасувану ганчірочку, що підходить за розміром. У неї буде заморочуватися риба. Покласти горбушу посередині ганчірочки. З усіх сторін, присипати її сумішшю з цукрового піску і солі. Не забути промазати сумішшю черевце і район голови.

8. Акуратно загорнути горбушу в ганчірку, покласти в підходящий по довжині контейнер з високими краями (риба в процесі засолювання буде виділяти рідину).

9. Просаливать горбушу в холодильнику близько 15-17 годин. Якщо потрібна слабосолона риба, можна залишити на ніч, а вже вранці приступити до розбирання. Зняти з горбуші тканина, з усіх боків зчистити залишки солі і цукру, обережно зняти шкірку. Розділити рибу на 2 половини, прибрати кісточки і хребет. Розрізати горбушу на шматочки і розкласти на блюді.

10. Великий лимон вимити з милом та обдати окропом. Порізати лимон навпіл, одну половину нашаткувати тонкими часточками для прикраси.

11. З іншої половини видавити на рибу сік, слідкуючи, щоб туди не потрапили кісточки.

12. Прикрасити горбушу на блюді кружечками лимона і свіжою зеленню, прибрати в холодильник ще на пару годин, зверху можна затягнути плівкою або целофановим пакетом.

Приємного апетиту!