Смачна малосольна горбуша з апельсином
Часто скаржаться, що при засолі горбуші з апельсином риба починає сильно гірчити. Секрет у тому, що додавати не потрібно м’якоть, а цедру апельсина. Вона додасть приємний цитрусовий аромат рибі і не зіпсує її смаку. Сам апельсин можна використовувати як прикрасу.
Час готування: 10 годин.
Порцій: 4.
Склад:
- Філе горбуші – 450 г;
- Апельсин – 1 шт.;
- Сіль – 2 ст. л.;
- Цукровий пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Апельсин вимити з милом жорсткої стороною губки і обдати окропом. Дуже акуратно зняти цедру за допомогою дрібної терки або спеціальної терки для цитрусових. При цьому потрібно знімати тільки кольорову частину, не можна зачіпати білу шкірку, інакше цедра буде гірчити. Сіль і цукор змішати в пропорції 2 до 1 на окремій мисці.2. Перемішати суміш солі і цукру з апельсиновою цедрою і викласти частину на дно банки, в якій буде засаливаться горбуша.
3. Далі розділене філе риби натерти цією ж сумішшю з усіх боків і укласти на дно банки.
4. Наступний шматочок філе обробити таким же чином і покласти в банку зверху попереднього шматка. Так утрамбувати в тару всі шматки горбуші, попутно натираючи їх сухим маринадом.
5. Герметично закрити банку кришкою і відправити настоюватися в холодильник на 6-10 годин. Через деякий час горбуша пустить сік, його зливати немає потреби. Подавати солону рибу можна, нарізавши філе порційними шматочками, які допустимо прикрасити кружечками апельсина, очищеними від білої шкірки. Виходить дуже ошатно і ароматно.Приємного апетиту!